Детство : © Български Бебе Център
Страници:  1234567891011...Последна страница>>
Страница:1 от 13
Набор 2004
Изпратено: vanichka2075 (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2009 10:35

Момичета, предлагам да си направим отчетна тема, за деца родени 2004г. За всичко, което ни вълнува.
Илиан още спи, защото вечер ляга късно.И това за мен е голям проблем. Всяка вечер лягаме с рев и уговорки.


"Колкото повече толкова повече" - Мечо Пух

Re: Набор 2004
Изпратено: xamelion (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2009 10:45

и ниееееееееееееееее

Re: Набор 2004
Изпратено: mery (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2009 13:33

Супер тема,Ванче uspeh
Алята и тя е от този модел Илианения,дори когато е на градина заспива трудно,все още е в леглото,но гледа детски де,събуди се към 12 eye rolling smiley izchervqvane

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Re: Набор 2004
Изпратено: kami (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2009 22:41

цоп и аз тука! и мойта кифла гледа до сред нощте филми, сутрин реве и не й се става за детска! опитах с добро не става! сега е на самотек!Wise men talk because they have something to say! Fools talk because they have to say something!

Re: Набор 2004
Изпратено: mery (IP регистриран)
Дата: 26 April, 2009 23:48

Представете си в момента хапва,сега се започва...Ака ми се,пика ми се,вода ми се пие,гладна съм,последната серия на Пауър Рейнджър...Сутринта пък се започва-спи ми се,хайде още малко,не може ли да си остана вкъщи.
Вие плачете ли още когато се изпращате на градина.Аля беше спряла съвсем за кратко да плаче и сега пак е ужас,сутрин се изпращаме със сълзи,само след минути обаче вече ме е забравила smiling smiley

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Re: Набор 2004
Изпратено: kami (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 00:08

мери същата работа! миналата седмица ходи един ден само и четвъртък и петък остана в къщи! такива драми заформя в детската на баща си, че той горкия в чудо се вижда...викам ревнува заради бебето, ама не!
сега като слушам за алята - да не е някакъв период пак!

да! и като дойде в 12 да ми каже искам нещо за ядене, направо настръхвам ...Wise men talk because they have something to say! Fools talk because they have to say something!

Re: Набор 2004
Изпратено: mery (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 01:01

Ками, силно се надявам да е период,че иначе не се виждам wacko Чудим се с баща й,ми като тръгне на училище ако пак циркове разиграва,какво ще я правим? confused smiley Как не й омръзна да прави циркове сутрин ,не знам,това са вече 2 години.Да си призная първата година изпитвах жал,плачех пред градината,чудих се...Сега обаче ако има начин да я набутам навътре,когато плаче,ще го направя,никак не ме е жал..Нали я виждам как играе на двора и как после с рев се взимаме smiling smiley А като казвам циркове е малко силно казано,защото в дните когато имам късмет е тихо скимтене и прегръщане пред врататаsmiling smiley
Иначе и тя не ходи много често на градина,до сега не съм платила пълна такса в градината,случвало ми се е най-много половината да стигнем smiling smiley Вашата кака как реагира когато й казахте,че ще става кака?Алята дума не дава да се каже за второ дете,не иска и да чуе.Колкото и да обясняваме,че един ден ще стане кака,ще бъде хубаво,ще ми помага,ще се грижи за бебето,то ще си игра с нея и вече няма да е самичка....Леле започва се рев,сръдни и обиди eye rolling smiley
П.С Още не е заспала,защото си представяла гигантска жаба!След малко баща й вече ще се развика....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Редактирано 1 пъти последният път 27.04.2009 01:02.

Re: Набор 2004
Изпратено: xamelion (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 09:40

ние все още сме с режим
следобед спи от 1,30 до 3
вечер най-късно в 9 е в леглото.
яденето намали драстично..но пък набляга на мръвка комбинирана с ябълка или киви../егати буламача/
откакто сменихме детската градина ходи с огромно желание, ако нещо е кисел директо му казвам , че ще го заведа в старата детска градина и веднага кротва.

Re: Набор 2004
Изпратено: vanichka2075 (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 10:58

Случва се да вечеряме по няколко пъти, само да не легне. Сутрин не правим циркове, още от яслите. Но вечер, като се прибере заявява,че нямало да ходи. Имаше един период, в който градината беше работа и му давах по 20ст. след градината. Събираше си парите за подарък на братовчетка му.А вие пускатели ги до магазина? Аз го пращам от миналото лято до магазина. Пиша на бележка нещо дребно. Един път го изпратих за хляб, ама нямах точни пари. Дадох му 5 лв. и си купил нашия сок и вафла." Купих си нещо за мен". smqh [/url]

"Колкото повече толкова повече" - Мечо Пух

Re: Набор 2004
Изпратено: mama_m (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 11:51

Здравейте и от мен!
Нашата кака също е 2004 набор. На обед не спи, вечер най-късно в 22ч е в леглото. На детска градина ходи с желание, но е при 2003 набор и тази есен ще я местят при нейните връстничета. Скоро имахме открит урок и като видях какво учат в градината, се стреснах: звуков състав на думата, броят сричките в думата, определят звуковете, знаят азбуката...отделно по математика определят признаците на триъгълника, квадрата, кръга....Въобще не я натискам да ги учи тези работи, въпреки че покрай другите знае доста неща...
При нас проблема е в обличането- всяка сутрин отваря шкафа, изкарва дрехите и се кокони. Няма значение дали вали сняг, или дъжд, тя трябва да е с пола или рокля. Не мога да изляза на глава с нея, докато малката е кротанка- каквото и дам, това. Постоянно пита дали е красива, в парка се закача само с момчетиите,/9клас/ и ще се жени за бати си Ники/9кл./.
Много обичада рисува, прави го чудесно и като стане голяма през деня ще е художничка, а нощем певица. grinning smiley Участваме в най-различини конкурси с рисунки, утре ще е награждаването на рисунките по стихотворение на Леда Милева, отделно и стихотворение ще казва.
До магазина я пускам сама, но само в Срелча, тук в Чирпан трябва да пресече огромно кръстовище и не и давам. Миналата седмица искаше да и дам стотинки, за да си купели нещо с племенника от другия магазин /не по-близкия донас/. Бре, минаха 10 мин. 15 мин.- няма ги тези деца. Ставам да ги търся, те си купили кутия сладолед, седнали на тротоара и си хапват сладко, сладко. Добре, че досега Аб не е пила, рядко се разболява,предимно сополки.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Набор 2004
Изпратено: xamelion (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 12:13

нееее..никакво пазарене сам..
това значи да изкупи магазина - разбирайте боклуци всякакви.
когато ходят с баща си взимат"ПЪТНИ"

Re: Набор 2004
Изпратено: mery (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 12:24

Аля също ходи до магазина сама,но се съобразявам с часовете,ако е към 17,не я пращам,защото тогава колите са много и ме е страх.Пускам я и пред блока за по 20-тина минути сама и чак след това слизам,на нейната възраст аз стоях самичка.
Аля също е голяма любовчийка и тя харесва батковците sram Държи се странно,когато види момче,което харесва,държи се буквално като палячо,което пък мен много ме дразни :be
Ние караме колело без помощни гуми и плуваме под вода-това са ни постиженията.Знае азбуката,но не може да свързва думите,аз на нейната възраст можех да чета,защото имах желание сама да се науча.Нея сакаш не я влече много,много....
Забравих да кажа,че никак не е оправна,бият я и малки и големи,взимат й играчките,удрят я,обиждат я..а то милото се свива в мен и започва да плачка.В това отношение хем ми е миличка,хем и се дразня,аз не съм била такава,аз се оправях ,баща й също,а тя е голяма глезана и страхливка.Оставя се на всички и на всичкото отгоре все гледа да угоди на някой в игрите.Полудявам в такива моменти,но си мълча и само обяснявам,че не може да е готова на всичко само и само да има приятели.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Редактирано 1 пъти последният път 27.04.2009 12:35.

Re: Набор 2004
Изпратено: xamelion (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 12:57

имама питане :
Ивайло е роден на 31 декември..делят ни няколко часа от набор 2005.Исках да кара детската градина с набор 2005, защото той наистина по сравнение с набора си изостава..в групата са деца почти година по-големи от звяра и му е много трудно с тях. той в момента прави това (кръгчета, квадратчета), което другите деца са правили миналата година. Дали закона ще бъде благосклонен към мен : да повтори примерно 4-та група и да тръгне на училище с набор 2005.

Re: Набор 2004
Изпратено: kami (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 13:02

мери, зарадва се, че ще имаме бебе! само дето тя искаше сестричка, но уви не й се сбъдна мечтата!

на моменти все едно за моята ивайла говориш! и нашта кифла, който я хване ... иначе в детската градина е сред тарторите, в къщи мн й знае устата, но като отидем в парка ...
и мен ме е яд, че не е контактна! ако някой не я заговори ... последно имаше едно дете от детската градина, с което знам, че са другарчета...седят и се гледат двете и все едно з апърви път се виждат!

моята реакция е като твоята! хем ми е жал, хем ме е яд, че не е решителна и се поддава на манипулации!Wise men talk because they have something to say! Fools talk because they have to say something!

Re: Набор 2004
Изпратено: kami (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 13:06

никога не съм я пускала до магазина! страх ме е!

mama_m и в нашата детска са все едно на училище! дразни ме това! на моменти това е един от резоните, поради които ивайла отказва да ходи там! "не ни дават да играем! само с книжките работим!"

калина, спокойно можеш да го оставиш в предучилищна преди детската! като споменаваш закона, да не са приели нещо, което ми е убягнало за започването на училище? знам, че имаше едни дебати, ама повече не съм се интересувала!Wise men talk because they have something to say! Fools talk because they have to say something!

Re: Набор 2004
Изпратено: elena_pl (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 13:42

Чета, чета и ви се радвам на децата!
Моето сладко обикновено диваненце Ани е родено януари 2004 ...и си върви с наборчетата, искаше ми се да е с по-големия набор 2003, но директорката се заинати и не я пусна с 2003...друг път се боря, но много се колебая 6годишна ли да я пусна на училище или 7годишна (нсклснят ми везните към 7, макар че ще бъде една от най-големите, а вече иска да е с по-голяма група и да ходи на училище ) ...така,че Хамелеонче- мисля че няма да е проблем да е при 2005г, стига да се договориш с директорката на градината winking smiley

Сега да напиша и аз за предимствата- играе сама на улицата, като имаме уговорка да не ходи по-далече от пресечката winking smiley Правим "тренировки" до магазина -аз вървя след нея, а тя върви напред все едно че е сама.
Знае буквите и цифрите, може да започне думата и да и каже буквата, примерно б- буква, знае да познава часовете на часовника, без минутите. Учим в последователност азбуката, тя изрази желание, въпреки че аз не намирам смисъ. Доста приказки знае наизуст, за сметка на това много филми са и неизвестни...за разлика от някои сериали, защото баба и ги гледа- ама и я влекат glupi Много говори и то като дърто...мноооого е комуникативна, с всякакви хора, независимо от възраст и пол- но за сметка на това е схваната в ръцете (като майка си). за спането нямам проблем- спи около 1-2 часа и вече заспива 10- 10:30...естествено не с желание winking smiley

Негативите и са че има огрооооооооооооооооооооооооооооооомно самочувствие (което и аз четкам) ...донякъде е добре, но мисля че прекалено голямо не е здравословно, да видим как ще се развие ситуацията. говорим си, че всяко дете е хубаво, че всяко дете е най-красивото за майка си и всяко дете е изключително...но все пак е с много голямо самочувствие...Друг проблем е разсеяността, вашите деца разсейват ли се?
Другото, което не ми харесва като държание е, че трябва да бъде поканена специално в игри ... напоследък изглежда се осъзнава и приема нещата на някаква лична основа и се сърди с едни съседчета (които изобщо всъщност не са голямо цвете за мирисане, но особено след конфилкта ми с родителите им, изглежда им е говорено против нас ). Иначе няма проблем с други деца, поне не толкова очевидни...
И тя се оставяше да я бият и да и вземат играчките, но след последното и оплакване много ми дойде...и седнахме тримата на сериозен разговор, тя ни разказва ..ние даваме съвети...и май не са я били оттогава...не съм за боя, но след като им каже като човек и те не спрат я посъветвах да се бие...ами все нея ли да бият! Даже забелязах един напредък...гонеше едно дете да го удари...след като то я беше ударило...ама все пак я спрях де...
Редактирано 1 пъти последният път 27.04.2009 14:00.

Re: Набор 2004
Изпратено: elena_pl (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 13:47

Забравих да кажа, че и ние имаме любовни терзания grinning smiley Баща и е ужасен и мисли да си купува пушка, онзи ден гледа един младеж 1-2 клас как я закача на площадката и ми говори "Този не го харесваам! " lud smqh... "успокоявам" го да се подготвя психически за бурна любовна младост- та тя отсега обича да бъде гушкана и целувана ...и гушка и целува ...той пък мен "успокоява", че аз ще съм си в къщи и голям бой ще отнасям, нея докато я няма lud smqh

Re: Набор 2004
Изпратено: mama_m (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 14:36

Ками, това им е заложено в програмата. Имат си годишно разпределение, с което трябва да се съобразяват. Госпожите казаха, че наистина им е трудно на децата, в първи клас е по-лесна програмата.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Набор 2004
Изпратено: mery (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 15:21

И Аля е много разсеяна,все лети някъде.Примерно,четем думичката МИЛО и тя започва-М,И-Мамо ,защо я няма дъгата smqh
И аз съм в чуденка за училището.Аля пък е в началото на годината и в сравнение с нея,останалите деца,които са родени в средата или в края на годината са много по-малки,тя играе предимно с 3-та и 4-та група smiling smiley
Страхотна тема smiling smiley Може да си я направим като отчетните smiling smiley

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Re: Набор 2004
Изпратено: elena_pl (IP регистриран)
Дата: 27 April, 2009 15:39

Мери и аз това си мислех, че определено предпочита да играе с по-големи деца, чувства се по-зряла и иска повече неща да учи,иска да е в горната група, но пък средата в училище е доста враждебна...и 1 година в този период осезаемо си личи! Пред голяма дилема съм winking smiley

А и говоря и тя си блеееее в облаците...може да не те чуе изобщо, но и аз съм същата, докато баща и е доста по-земен!

Пускате ли ги на допълнителни спортове...Ани не желае, ходи си на латино танци в градината, беше се записала на народни, но госпожата не и харесала с грубо държание...та се отписа.
Исках да я записвам на плуване, а тя важна- можела да плува...може- но като ютия smiling bouncing smiley сега мисля да я водя да се научи да язди самостоятелно, много обича коне, но да се стопли още малко...дано да имам възможност, здравословно да нямам проблем. Там иска...

Страници:  1234567891011...Последна страница>>
Страница:1 от 13


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.