Детство : © Български Бебе Център
Зъболекар- за първи път
Изпратено: zori85 (IP регистриран)
Дата: 24 March, 2012 13:16

Привет!
Вчера забелязахме ,че на Мони долно зъбче му е избило накриво и в понеделник ще го водя на зъболекар. Но ми е много притеснено .
Инъче кариеси нямаме. Уж му обяснявам какво е като идеш на зъболекар но и него го е страх от неизвестното. А и той е такъв ,че от най малкото почва да плаче.
моля споделете опит от вашето първо ходене на зъболекар с детенце.

Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 24 March, 2012 13:38

Зори, според мен, на всеки 6 месеца детето трябва да посещава зъболекаря за профилактични прегледи. Тогава, то ще свикне с кабинета и няма да има неприятни асоциации, когато се наложи някаква интервенция.
Според мен е по-добре да го заведеш 1-2 пъти само за да разгледа, да се запознае с лекаря и чак след това да се предприе лечение, ако се налага.
Надявам се всичко да мине леко. smiling smiley

Администратор

Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: zori85 (IP регистриран)
Дата: 24 March, 2012 14:30

Ние сме го водили .. той е идвал с нас ,знае , влизал е ,гледал е на нас като ни правят нещо ..
Надявам се да нямаме проблеми с посещението..
А знаете ли какви такси плащат децата ? Че чух нещо за 1 безплатен преглед и после по 1,80 лв на посещение .. и бялата пломба се доплащала а другата касата с я поема.


Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 24 March, 2012 15:03

При децата до 18 години здравната каса осигурява финансиране за шест дейности, като три от тях са напълно безплатни. За сметка на държавата са пломбата с амалгама или химичен композит и изваждането на временен и постоянен зъб с упойка. За лечението на пулпит или периодонтит на временен зъб родителите дават 4,70 лв. Ако това касае постоянен зъб, цената е 12,30 лв. Прегледът на зъбния статус на детето също не е безплатен. Той струва 1,80 лв., както при възрастните.
Хирургичното лечение при децата също е платено. Когато се налага инцизия в съединителнотъканните ложи на венеца и упойка, това струва 3 лв. При изваждане на дълбоко разрушен зъб родителите ще плащат 5 лв. Контролният преглед на тези две дейности струва 0,80 лв.


Администратор

Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: petia75 (IP регистриран)
Дата: 24 March, 2012 15:47

Аз мога само да ти кажа,че не трябва да се притесняваш.Ние водихме моето момиченце за първи път през декември месец.Трябва да ти кажа,че лекарката направи прегледа във вид на игра и така на нея и хареса.Успех ви пожелавам.

род:3050гр.-49см.

Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: Ralito (IP регистриран)
Дата: 24 March, 2012 22:32

Преди година я заведох за първи път на стоматолог,профилактично.Не е раборила машинка.
Не съм сигурна обаче,че ще е толкова спокойна,ако има зъбче за правене.Подозирам,че ще е голяма драма.


Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: zori85 (IP регистриран)
Дата: 26 March, 2012 20:17

ЗДравейте!
Днес ми беше толкова притеснено .. но мнои се справи мъжки! седна с усмивка , зъболекарката го предразположи добре и .. без да разбере му извади зъбчето.. и пак с усмивка стана от стола. По късно ми каза мамо ако се наложи друг път пак да идваме искам при тази какичка.. което мен ме зарадва..
Зъболекраката каза че всички зъбчета са му добре .
Благодаря за подкрепата момичета!


Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: Baby (IP регистриран)
Дата: 26 March, 2012 21:39

Браво на Мони! Радвам се, че притесненията ти са били напразни, Зори! smiling smiley

Администратор

Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: iva7808 (IP регистриран)
Дата: 21 February, 2013 21:03

Нашият юнак се сдоби с четири пломби и то за един месец...целият месец януари тази година ходихме по веднъж или два пъти седмично и стоматоложката успя да му ги направи. Е имаше и драми,но в общи линни разбра,че е важно зъбките да са здрави,за да не му бръмчи повече"пчеличката" в устата.


Daisypath Happy Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers

Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: pavlina_24 (IP регистриран)
Дата: 15 March, 2013 10:25

Ние наблягаме на профилактиката, не че не съм търсила и други начини. Преди година разгледах възможността за силанизиране на зъбките, но то се прави на по-късна възраст. В крайна сметка се спрях на йонната четка за зъбки. Много добро попадение с много предимства.

Re: Зъболекар- за първи път
Изпратено: Lindzi (IP регистриран)
Дата: 18 May, 2013 13:37

Здравейте,

във форума съм от 2010 година, но се въртя главно в Кулинарната тема, а сега реших да надникна малко и при вас.

Моя син е на 8 години, но когато трябваше да го водя за първи път, започнах да му чета за "Чук и Пук" и с мен идваше на профилактичните прегледи и само гледаше когато ми проверяват зъбите, а и един-два пъти седна на стола, за да усети какво е.

Записахме го на детски стоматолог, стаята е направена точно за деца, във весели анимационни герои, престилките им са шарени, и обесняват търпеливо. Харесва му и ходим без плач вече пета година.

От тази сложи и апаратче за изправяне на зъбките. С много търпение и обеснения сме стигнали до тук. Но мога да кажа, че той разбира и търпи когато трябва да се използват машинките, а вече има два кариеса, оправени. Първия път за да не се страхува, само използваха въздушната струя и водната, и му се обеснява кое колко и какво ще му правят.

Не бързайте със зъболекарите, обяснете, водете, да гледат, да слушат, да са готови. Те всичко разбират, само да има кой да им обесни без крясъци.

Че това остава за цял живот и често ще се налага да се води и там.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.