Детство : © Български Бебе Център
Страници:  <<Първа страница...7891011121314151617>>
Страница:15 от 17
Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: maripet (IP регистриран)
Дата: 11 August, 2012 21:13

Привет от моя милост.
Днес гледам добре липсваме всичкиsmiling smiley
Ние сме при нашите. Сами от снощи ми е с Т. Нощес стигна до 39.8 после падна, после пак я вдигна, е така цял ден. Други оплаквания няма. Водихме го на лекар. гледаха го, слушаха го, нищо. имал много леко розово гърло, но не мисля ,че е от него. сега му дадох Хексалгин и гледам почна да я смъква. Изписаха ми АБ за всеки случай, но не мисля да го взимам, както не знаем от какво е. Сега почвам да се замислям, дали няма да се изшарим. Ще си покаже. Само да овладеем Т. Ще видим дали няма да го оставя тази седмица при баща ми тука да се гледат. И без това още нямаме топла вода. Днеска Сами с влизането при нашите има вика: "Бабо вие имате ли топла вода? ' майка му казва ,че тук винаги има. А Сами" Ох, браво,че ние се къпем с канче" smiling smiley

Бубе, чудна среща сте си спретнали с Муши и децата гледам. Супер много се радвам.
Поли, виждам ,че Бобо добре се адаптира на новото място. Надявам ,се твойте неразположения да не са чести и бързо да отминават.
Пете/Роса/, честита новинка. Още едно мъжко попълнение. Хубаво ,че и вие ще сте шарениsmiling smiley Много се радвал. Лили вече знае ли?
Детка, до вашето моренце малко остава.Хайде да си починете хубаво.
Нели, супер са снимките ви във студиото.

А сега ви желая хубава вечер. Целувки от нас със Сами.раждане 10.06.09г.-тегло 3000гр. и 49см
изписване 13.06.09г.-тегло 2760 и 49см
к-ия 09.12.2010г.-тегло 12000 и 82см.
к-ия 11.03.2011г.-тегло 12700 и 86см.

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: rosa_bg (IP регистриран)
Дата: 13 August, 2012 12:53

Привет момичета!
Те такова мъртвило тук не е било ама никога.
Ние събота и неделя обичайно сме прилично заети и не успявам да се включа. Освен това Лили само да ме види да пускам комп и започва да се пазари да и пусна някое детско. Най-много си обичаме Мечо Пух. Дори и вечер се приспиваме с него. Вчера обаче много не ми се гледаше отново все същото и и пуснах Красавицата и Звяра. Даже го гледа два пъти. Първия път беше преди обедния сън и не се загледа много - играеше с други неща. Следобяд поиска пак и този път го изгледа очудващо внимателно. В това време успях да сготвя много набързо, а Любчо довършваше терасата. Като се хвана и за 2 дена затвори едно помещение 1/1м с пластмасовите сглобяеми стени и посредата вата. Отвъртре разбира се трябваше да си изгради конструкция да си хване стеничките. Само врата не успя да направи, но помещението за пералнята е готово. Миналата зима ни замръзна пералнята и е цяло чудо, че след това проработи. Тя скоро така или иначе ще иска смяна, но когато дойде и този момент ще го мислим.
Сега трябва да измислим и детайлираме кухнята, защото тя ще иска повече парички и докато съберем и за там можем поне всичко да сме уточнили. Свекърва ми преди време работеше в един магазин за плочки и носеше в големи количества различни такива, та или кухнята или терасата ще са във формата на пано. То от пода на кунята много малка част ще се вижда, та може и все пак да са еднакви, за да изпъкне шахматното ми подреждане на шкафчетата - направила съм ги червени и сиви. С други думи - и при нас се започва усилен ремонт.
Поли, радвам се, че си си намерила добро обслужване и ти е спокойно. Аз за изследвания ходя в лаборатория "Писанец" и също съм много доволна. Отивам сутринта и ме обслужват много бързо на място. Следобяд са готови резултатите и си ги гледам в табличен вид в интернет, като в скоби има нормалните стойности и сама мога да си сравня кое ми е под и кое над нормата. Лабораторията си ги праща на доктора разпечатани, но има и опция и по мейл да ги пускат. Аз и при предишната бременност така си действах.
Маринка, оправи ли се Сами? Лили също ми преболедува леко съботно/неделно. През нощта повърна, а на следващия ден беше с разтройство. Аз и направих веднага от трънчето и всичко мина с едно ходене до тоалетната. Мая също е била така по това време. Аз пък си мисля, че рязката промяна в температурата я разболя Лили. Важното е че вече е добре.
Навън времето се пооправи. Поне се захлади и не пръхтим под жаркото слънце. Даже вчера са позавихме. Нали спим на отворени врати и прозорци и си ставах през нощта да изровя някое леко одеалце.
Желая на всички свеж и усмихнат ден! И ДРАСНЕТЕ ПО НЯКОЙ РЕД!

bg-mamma.com bg-mamma.com

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 13 August, 2012 13:45

Хайде да драсна и аз, макар че няма какво ново. Събота и неделя пообиколихме магазините, за да видим къде какво се продава и да знаем къде има възможност за купуване на повече неща наведнъж. Купихме си допълнително хладилниче с малка камерка, та сега ще можем веднъж в седмицата да пазаруваме и да си съхраняваме някои неща за поне няколко дни. Иначе се налага през два дни да се ходи на пазар, най-често до малките магазинчета наоколо, където е доста по-скъпо от хипермаркетите. Та този въпрос е решен вече.
Бобо взе вече да пощръклява - постоянно е в движение, прави бели непрекъснато, а като му се скарам ми казва, че съм луда. Речникът му е просто "чуден"! На моменти избива на арогантност и си заслужава един хубав пердах, ама пък като го ошамарява после се ядосвам на себе си. А и вече е сравнително голям - тези неща се помнят.
Намерих тук един детски клуб и тези дни може и да го заведа да подивее малко там. Изглежда широко пространство с много забавления, а цените са прилични.
Аз снощи не спах въобще. Гледахме с Тодор закриването на олимпийските игри и откарахме до 1 часа тукашно време. После така и сън не ме хвана, сега ми е едно тегаво...дано Бобо се съгласи да дремнем малко следобед, че и това не иска да прави.
Тази седмица вече трябва да си уговоря час с доктора, който ще води раждането. Междувременно един колега от МВнР споделил с мъжа ми, че и неговата съпруга е раждала тук и също са останали много доволни - всичко било ново и чисто, а отношението съвсем добро.
Сега трябва да договоря кой ще ми докара бебешкия багаж и количката, която нашите ще купят от Стара Загора. Тук количките са направо с космически цени и то най-вече защото няма почти никъде. Липсата на конкуренция във всяко отношение води до по-надути цени, макар че хората не са по-богати от българите.
Дано болежките на дечицата бързо преминават, явно летните вируси върлуват с пълна сила. Единият протича точно с висока температура и нищо друго за два-три дни. Друг пък е с разстройство и повръщане пак за кратко. Пазете се.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 14 August, 2012 19:34

Боби играе навън с количките си, а аз използвам случая да ви пиша. Днес се запознах с доктора, който ни препоръчаха съседите. Изглежда приятен човек. Направи ми един ултразвук, обясняваше нещо, но не му разбрах повечето неща, че говореше тихо, а и на чужд език. Видя ми изследванията, каза че са нормални за бременна. Даде разрешение да идем на море. Останах доволна като цяло. Родилният дом е като луксозна западна клиника - чисто, ново, подредено, всички внимателни, съвременно обзавеждане, добра апаратура. В София май само в частните клиники има такива условия. Оказа се, че за да не плащаме прегледа е трябвало да си запазим час през някакъв ВИП кабинет. Въпреки че не сме спазили процедурата, не ни накараха да плащаме, а само да занесем копие от дипломатическата ми карта - те щели да уредят въпроса.
После ходихме до детската градина да я покажем на Борис. Преди да влезем нашият се разплака. Обаче го убедихме, че няма да го оставяме сам и все пак влезе. И като влезе, после пък не можем да го накараме да си тръгнем. Вие казва излизайте навън, аз тук ще поиграя с децата. Директорката се оказа бременна в 6ти месец с близнаци, та и с нея дръпнахме един разговор. Имала момченце, родено на 19 юни 2009, а терминът й бил за 9ти юни. Аз пък й казах, че моят термин е бил 20 юни, а Борис се е родил на 9ти. Всички страшно мили, усмихнати, дружелюбни. Детето остана очаровано. След като се върнем от морето, ще ни кажат в кой ден Бобо може да постъпи. Първите две седмици майката или таткото ходят заедно с детето и остават да чакат, докато то се занимава. Когато педагозите преценят, че детето вече може да остане само, тогава родителите го оставят и си тръгват. Освен това, децата, които не искат да спят или пък са по-големи, не ги карат на сила, а има отделна занималня, където играят под учителски надзор. Тези, които спят пък, си носят завивките от къщи, за да се чувстват като у дома си. Като се сетя колко усилия ми коства да занеса в нашата ясла една възглавничка и едно одеалце от къщи...а после се оказа, че Борис само с тях се съгласява да спи и ми бяха благодарни, че съм ги занесла. Както и да е. Обясниха и за храната - сладкиш има веднъж седмично или на празник. През другото време сладкото идва от плодове. Това е добре, защото Бобо вкъщи доста сладичко хапва, та поне там да е ограничен.
Момичета, да ви питам някоя от вас или ваша близка ползвала ли е количка Кенгуру Даяна? Мисля такава да купувам за бебето, че не е скъпа, а пък има всички нужни функции, освен това е 10 кг, което е добре за тукашните баири.
Такива истории при мен. Сега трябва да уредя въпроса с багажите, които трябва да ми докарат.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: detka_77 (IP регистриран)
Дата: 15 August, 2012 09:50

Здравейте момичетаааа,
вчера ми беше изследването.Ураааа, всичко ми е наред и възелът не е злокачествен.Николай беше през цялото време с мен, за което съм му много благодарна.И снощи по повод хубавата новина бяхме навън да се черпим.Ех, поотпуснахме душите и всъщоност доста приземяващо ни подейства това събитие.Не си бяхме говорили толкова много от доста дълго време.Е това не ни попречи по-късно да се сдъвчем, ама нали това е солта на живота. grinning smiley Та така вече със спокойно сърце мога да тръгна за морето.Животът е прекрасен или поне така мисля на този етап от живота си.
И не на последно място честит имен ден на малката сладка Мими на Петето.Да е жива и здрава и да носи с гордост името си.Честито и на всички с имена Мария.Бъдете живи и здрави и много щастливи.
На работа съм и отлитам, по късно пак ще се включа, за да коментирам.Целувам ви и много ви обичам!


Бебе Стилиан
Раждане: 21.05.2009г.3930гр.53см.
Изписване: 25.05.2009г.3680гр.53см.
22.06.2009г.5010гр.56см.
21.07.2009г.6650гр.60,5см.
20.08.2009г.7670гр.63,5см.
25.09.2009г.9030гр.68см.
29.10.2009г.9820гр.69,5см.
24.11.2009г.10200гр.72,5см.
22.12.2009г.10980гр.74см.
21.01.2010г.11320гр.75,5см.
23.02.2010г.12060гр.76,5см.
30.03.2010г.12880гр.78,5см.
22.04.2010г.13000гр.80см.
01.06.2010г.13500гр.83см.
26.08.2010г.14500гр.86см.
12.04.2011г.16000гр.92см.
11.11.2011г.18500гр.102см.
04.06.2012г.20000гр.107см.

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: rosa_bg (IP регистриран)
Дата: 15 August, 2012 13:22

Привет момичета!
След като от събота до понеделник Лили ми беше болна, вчера и аз прихванах. За късмет ми мина само с гадене и замайване, но пък хич не бях в час. Джипито ми даде Вомитусхил и от него като че ми стана по-добре.
Днес пък Любо реши да си остане на село, защото трябва да вземе новото поколение бройлери. Отива сутринта да ги прибере и колата изтропа - жилото на съединителя мисля. По този повод днес за първи път се повозихме на извънградски автобус с Лили. Шофьора така я хареса, че все поглеждаше към нея - сигурно човека и той си има внуци вече или мечтаеше за такива, но много и се радва. Даже и бонбон я почерпи.
Поли, новините при теб са добри. Радвам се че сте се харесали с доктора - това е основното за твоето спокойствие. За детската градина не се и съмнявам, че ще му е добре на Бобо да разнообрази. То при мама е най-сладко, но играта с много деца е незаменима. А условията, които описваш в градината са нещо към което нашите могат само да се стремят. Ще видим Лили като тръгне наесен какви дертища ще имаме по този повод.
Деткааааааааа, чудесни новини! Ама то всички ти казахме, че ще са такива така че не се учудвам. Сега ти пожелавам едно щастливо море! Тези образувания и проблеми идват основно от стреса и трябва да се отървеш от него.
Пете, да ти е жива и здрава Мимето! Много целувчици и пращаме!
Момичета, сигурно всички имате близки Марии - да са ви живи и здрави обичните хора!
Ние днес ще празнуваме с мама. Още незнам как ще я зарадвам, но се пребирам при нея и празника ще се нареди.
Хубав и усмихнат да ви е този празничен ден, момичета!

bg-mamma.com bg-mamma.com

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 15 August, 2012 14:10

Здравейте!
Детееее, много се радвам! Сигурна бях, че всичко ще е наред. Сега ви пожелавам едно страхотно и незабравимо моренце!
Пете, жива и здрава да ти е Мимето!
Роса, добре, че с малко си се разминала. А Лиленцето е такова едно сладко кротушанче, че как да не му се прииска на човек да си го има вкъщи.
Ние пък днес празнуваме 4 години семеен живот. Както каза мъжът ми сутринта - 10 години секс и 4 години брак - това трябва да се отпразнува! Зевзек.
По този повод ще намаже Бобо, който ще бъде заведен на детски клуб (играоница), за което си мечтае от няколко дни.
Питах го защо вчера е изплакал така преди да влезем в градината, а той каза, че мислел, че ще го записваме и ще го забравим там. Е, кога сме те забарвяли някъде? Винаги сме те взимали независимо дали от яслата, или от някой детски клуб. Да, казва, ама някои дни по-късничко. Има си травма детето от тази пуста нескопосана българска ясла и това е. Сега му обяснявам, че и аз ще ходя с него, ама то детска душичка - притеснило се. Снощи ме търсил на сън - нали спят двамата с баща си. Днес пък като му повиша тон (ама хич не слуша, все едно на шапката си говоря) и веднага започва едно жално да плаче. Чувствителен е тези дни. Та ще го зарадваме него.
Ами, това е от мен.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: bubole4ka_pr (IP регистриран)
Дата: 16 August, 2012 17:04

pregradka на всички

[galeria.biberonbg.com]

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: maripet (IP регистриран)
Дата: 17 August, 2012 07:00

Добро утро в последния работен ден от тази седмица.
За мен ще е още един тежък ден, но се надявам събота и неделя да си почина.
Тази седмица ми е много тегава. Не ми стога многото работа и дето замествам едната ми колежка която още е отпуска, ами оня ден другата ми колежка с която работа бюро до бюро се оказа болна от хепатит А. И сега всички в офиса сме в шаш и паника. Аз най-вече защото съм по цял ден с нея,вдигаме едни телефони, храним се кухнята заедно. Сега няма да е на работа не се знае колко време, в болница я приеха веднага. Още от миналата седмица не се чустваше добре и все и казвах да отива на лекар, ама не. В сряда като ни каза сутринта по телефона ,шефа ми се хвана и изхвърли всичко от общята ну кухня, почти всичко от бюрото и,а другите се хванахме и да почитваме яко. Идваха от Трудова медцина вчера и ни взеха проби от урина,да се види дали за момента няма някой друг. Е, за късмет няма, но сега трябва да чакаме 30-ина дена и не се знае. Ще чакаме и всяка седмица трябва да си правим изследване на урината.Така ни посъветваха, а и моя доктор така ми каза. Много ми криво и притеснено,най вече за Сами. Вярно че по въздоха нямало как да му го пренеса,но все пак. Остава ми само да чакам да мине инкубациония период. Казах вчера на шефа ми ,че ако си мисли че ще върша и нейната работа докато е болничен просто не е познал.


За сега ще спра, по късно пак ще продъкжа ,че Сами се събуди и се е напишкал в леглто, трябвад махам всичко. Хубав ден от мен.раждане 10.06.09г.-тегло 3000гр. и 49см
изписване 13.06.09г.-тегло 2760 и 49см
к-ия 09.12.2010г.-тегло 12000 и 82см.
к-ия 11.03.2011г.-тегло 12700 и 86см.

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: nellita82 (IP регистриран)
Дата: 17 August, 2012 10:03

Здравейте!


Да мина на бързо и аз. НИе сме добре. Всеки е по задачи. Валето днес е последен ден на ясла и го изписват, защото ще има ремонт до 15.09., а той от 17.09 е на градина. Сърдит е, защото си искал госпожите от яслата. Пак трудно ще преживяваме промяната, но каквото, такова.
Утре Гено е рожденник, ще отпразнуваме деня и в неделя с дребосъчко заминаваме за СОфия. Чудих се дали да си отидем двамата с колата, но като знам, че има възможност дребния да става от столчето и да не слуша, реших, че е по-добре да не рискувам и ще пътуваме с автобуса.

Организирахме си и една екскурзия до Гърция за почивните дни в началото на септември. В тази връзка да питам, ако някой знае за Вальо ще ми трябва ли някакъв документ при положение, че Гърция в ЕС?

Маринче, много неприятна ситуация. Стискам палци всичко да е наред.

Чао за сега!


[url=[/url]

Бебе Валентин се роди на 21.07.2009 година с тегло 3700 гр и ръст 55 см.
Изписване: 25.07.2009 г - 3580 гр и 55 см

На 1 годинка - 10000 гр и 77 см
На 1 година и 3 месеца - 11500 гр и 80 см
На 1 година и 6 месеца - 12490 гр и 83 см
На 1 година и 9 месеца - 13135 гр и 85 см
На 2 години - 13200 гр и 89 см
На 3 години - 15400 гр и 94 см
На 3 г и 9 м - 16700 гр и 103 см

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 17 August, 2012 11:45

Здравейте,
Тук снощи имаше голяма буря с много гърмежи и проливен дъжд. Това накара уличните псета да се изпокрият и може да се каже, че съм поспала. Но си имам вече едни неприятни болежки - болят ме лявото рамо и лакът на ръката, а също и дясното коляно на крака. Та трудно си намирам място в леглото. Киселините и те започнаха да стават все по-често явление.Талцидът ми е на свършване, а тук пък го няма, не се продава. Та поръчах сега по един колега на Тодор да ми донесе.
Да ви кажа сега и за Борис. Той просто е впит в мен. Само нощем спи с баща си, иначе не ме оставя за секунда на мира. Сам въобще не се заиграва, все трябва да съм с него, за да му е интересно. Никъде не отива сам, защото го е страх и трябва да го пазя. Като имам работа, гледа филмче. Ако реша да полегна примерно, веднага зарязва филмчето и започва да се катери по мен. Следобед въобще не мога да го приспя. Вечер стои до късно, сутрин става рано. Абе, изцежда ми и малкото силици, които имам. А на градина ще го вземат най-рано след месец. Просто не знам как ще го изтърпя дотогава.
Нелка, май трябва да попиташ за детето, защото като няма лична карта, как всъщност ще напусне страната? С акт за раждане, не знам дали става. Борис има паспорт и така го изведохме от БГ, даже мъжът ми писа и декларация, че е съгласен детето да пътува с мен. При вас, щом е с двамата родители, това няма да е нужно, но за паспорта се поинтересувай дали не е нужен.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: petia75 (IP регистриран)
Дата: 17 August, 2012 20:23

Привет момичета,БЛАГОДАРЯ ВИ за хубавите пожелания.И аз си пожелавам Мими да ми е жива и здрава и все така да ни радва.
Иначе сме ок,татито ни е тук и можете да си представите,каква радост е у нас.Така и на мен ми остава малко време за кухнята и да подредя и мина с мопа.
На море тази година няма да се ходи..моята отпуска ще е в края на месеца,пък татито ни тогава ще е заминал...гадно,но нищо.Другата година ще си наваксаме.
Нели набързо на теб да отговоря-Да,мисля,че ще му трябва паспорт или нещо такова,че трябва да докажеш,по някакъв начин,че Валко е ваше дете,а не нечие друго.До колкото си спомням моята приятелка вадеше паспорти на близнаците.
Ще ставам мами,че имам още задачи,пак ще пиша,че явно без мен дисциплината хич я няма!!!

род:3050гр.-49см.

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: maripet (IP регистриран)
Дата: 17 August, 2012 22:32

Добър вечер
Ето ме пак да завърашя дена си тук както го и почнахsmiling smiley
Сами вече заспа с новата си придобивка. Купих му като се прибирах един малък лаптоп на БГ. Исках да му го подарим в понеделник когато има имен ден, ама той го видя в чантата ми и отиде изненадата. Е, нищо поне му хареса и заспа бързо с него под възглавницата.
Днеска пак натоварен ден имах.Чух се с болната ми колежка, милата не се знае до кога ще е в болница и по гадно ,че е на системи още от сряда.
Ние утре ще ходим към нашите пак ,дано малко да си почина там,че нещо дпйде в повече.

Поли, радвам се че лека полека се уреждат нещата около раждането.Хубаво е че вече и с доктора си се видяла. Вярвам ,че на Бобо много ще му хареса в градината.Той още има лоши спомени от яслата, но мисля че бързо ще отмине това. За количката да ти кажа. Моята беше почти същата самоче Кенгуру Виктория, те са еднакви с Даяната само разликата беше в дръжките,тази дето си харесала е с две единични дръжки ,а моята беше цяла. Аз бях много доволна, отдолу коша е супер голям и побира какво ли не.Много е удобна и двата вариянта и летен и зимен.А и лесно се сгъва.
Детка, чудесни новини за резултатите.Браво.
Пете/Роса/,и Сами като Лили бързи се оправи за един ден. явно някакви гадни вируси още върлуват. Как е коремчето? Лили проявавява ли интерес към него?
Пете, не се притеснявай ,че няма да хосите на моренце, хубавото е ,че сега сте си тримката.
Нелка, хубаво сте решили за Гърция, но определено ще трябва паспорт за Валко.

Отивам да си ударя един душ и се паркирам в леглото. Приятна събота и неделя на всички.

раждане 10.06.09г.-тегло 3000гр. и 49см
изписване 13.06.09г.-тегло 2760 и 49см
к-ия 09.12.2010г.-тегло 12000 и 82см.
к-ия 11.03.2011г.-тегло 12700 и 86см.

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: gigastoma (IP регистриран)
Дата: 18 August, 2012 06:33

Добро утро!Вече ще откача ,напиша няколко реда и всичко изчезва.Ще ви пращам малки писаници.
Радвам се за всички , които са ни поднесли добри новини!
Ние сме добре , ще се мъча днес да ви пиша от другия комп и дано се получи. cunki


29.05.09.- 3,000кг и 50 см.-раждане
03.06.09.- 2,950кг.и 50 см.-изписване
25.06.09.- 3,800кг.и 52 см.
09.07.09.- 4,400кг.и 53 см.
11.08.09.- 5,500кг.и 57 см.
10.09.09.- 6,200кг.и 61 см.
20.10.09.- 6,900кг.и 63 см.
19.11.09.- 7,400кг.и 65 см.
10.12.09.- 7,700кг.и 66 см.
09.02.10.- 8,240кг.и 72 см.
02.03.10.- 8,400кг.и 73 см.
07.04.10.- 8,740кг.и 75 см.
25.05.10.- 8,780кг.и 76 см.
06.07.10.- 9,120кг.и 78 см.
31.08.10.- 8,700кг.и 79 см.
30.11.10.-10,220кг.и 84 см.
22.02.11.-11,120кг.и 86 см.
31.05.11.-10,880кг.и 88 см.
28.11.11.-13,000кг.и 91 см.
31.01.12.-13,000кг.и 95 см.
30.05.12.-14,300кг.и 99 см.
27.11.12.-14.900кг.и 104см.
21.05.13.-14.800кг.и 109см.
27.11.13.-17.000кг.и 113см.
08.12.14.-20,500кг.и 119см.

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: rosa_bg (IP регистриран)
Дата: 19 August, 2012 00:46

В темичката типично съботно няма почти никой. Аз като по чудо седнах на компютъра да намеря една снимка и минах да ви нагледам. Тези дни сме по рождени дни и е весело. Вчера празнувахме на мама, а днес на братовчедка ми на детето. Мама беше направила страхотни торти и за двата празника. Вчерашната я беше окрасила с едни диви ягоди, които брахме преди десетина дни на Бяла Черква, а тя някак бе успяла да ги съхрани и имаха великолепния вкус на току що откъснати. Направо си облизах пръстите. Днес се качихме на вилата - леля ми живеят там от извесно време. Там празнувахме РД на племеника Тома. Братовчедка ми беше планирала страхотен купон. Момчето навърши 11. Храната беше обилна от кетъринг. Леля ми много се старае за забавленията на внуците понеже и се налага да ги гледа често и по много. По този повод отвън има разположени люлки, хамак, дървен кораб пързалка, батут, големи тревни площи (подходящи за футбол и др.), а големият подарък за рожденника е изграждането на въжена градина в горичката, която започва точно над вилата. С други думи чудесно място за купон. Децата и възрастни се пускаха по тролея, който поради незавършеност водеше вместо от точка А до точка Б до мрежа, която да те спре като се засилиш. Лили се пусна след Мая, но крещя и се смя, и много се забавлява. Братовчедка ми бе организирала търсене на съкровише, колело на късмета с награди от бонбони, близалки и тем подобни сладости, освен това и футболен турнир с медали и купа за победителите. С други думи пълна за децата имаше пълна програма. Лили много каталяса накрая на деня и сега спи блажено.
Нели, дано и вие сте изкарали хубаво рождения ден! Поздрави от нас на Гено с пожелания много да се обичате! Весело изкарване ако ще ходите в Гърция. И аз също съм на 100% сигурна, че е задължително детето да има паспорт.
Маринка, много е неприятно това, което се е случило с колежката ти. От една страна сигурно се притеснявате за нея, а от другата стои страха за собственото здраве. Дано няма други пострадали. Истината е, че това може да ти се случи и само ако ползваш градски транспорт. До колкото знам по статистика всеки 10 е с хепатит, а това си е страшно. И пак да кажа дано резултатите ви са добри!
Поли и аз забелязвам промяна у Лили. Станала е доста мрънкаща и обсебваща - особено към мен. Мисля, че има известна степен ревност в поведението им и това внимание, което изискват е необходимост, а не глезотия, за да се почустват уверени и обичани.
Пете, чудесно е, че татито ви си е с вас в момента. Наслаждавай се пък отпуската ще се радваш на Мими, нищо, че отпуската няма да е напълно семейна.
Гига, дано всичко покрай теб да е ок. Съжалявам, че така и не си успяла да драснеш някой ред, но техниката някой път не желае да ни съдейства.
Отново много се разписах и стана никое време. Хайде Лека нощ!


bg-mamma.com bg-mamma.com

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: gigastoma (IP регистриран)
Дата: 19 August, 2012 07:07

Добро утро!Вчера не успях , но днес се надявам да успея да се разпиша по-подробно.
Маринче , дано всичко да е наред и да няма заразени сред вас.
Пете ,страхотно сте си изкарали на РД.Радвам се ,че бременеето върви спокойно.Ако не съм ти честитила нашарването на отбора , сега е време да го направя-Честито!А Лилето е такова прекрасно дете , че не мога да и се нагледам smiling smiley
Петюшке , за морето не се тревожи.Аз съм тук и го наблюдавам , ако тръгне да заминава някъде ,веднага ще ви сигнализирам smqh Където и да е важното е , че сте заедно.
Бубе , и ти си много лаконична , ама те разбирам.Очакваме включване.
Поли , я го стягай Бобо и си почивай повече. smiling smiley
Ей това не и харесвам на малката разлика между децата , но с времето всичко се оправя.
Нели , честит ти рожденник!Да ти е жив и здрав и много да те слуша!Приятно изкарване в София!
Сега малко за нас.Ванката е при баба си в Каварна и се чувства много добре.Имат там една банда и общо взето не се прибира вкъщи.Колелото се експлоатира на 100 процента.Вчера свекъра и свекървата идаваха да довършват някои неща в апаратамента и той си беше при мен.Нагушках си го едно хубаво.Много ми порасна момчето...
За малкото ми момиче ,какво да ви кажа?С изключение на ината ,който проявява където трябва и не трябва ,всичко друго и е наред.Справя се прекрасно с всичко и е много оправна.В детската градина първо беше с дечица от втора група.Когато изтече карантината на нейната група и трябваше да се включим в нея , госпожата не искаше да я пуска.Къде каза ще ходи ,толкова си я харесвам и обичам.Според нея нашата мома се справя отлично със задачите за втора група и въобще не отстъпва на второгрупниците lud smqh
Сега обаче сме първа група ,която отново е сборна.Има само няколко дечица с които ще са в една група от септември.Голяма въртележка на госпожи и на стаи ,но няма как.Ами това е накратко , сега очаквам включване от вас cunki29.05.09.- 3,000кг и 50 см.-раждане
03.06.09.- 2,950кг.и 50 см.-изписване
25.06.09.- 3,800кг.и 52 см.
09.07.09.- 4,400кг.и 53 см.
11.08.09.- 5,500кг.и 57 см.
10.09.09.- 6,200кг.и 61 см.
20.10.09.- 6,900кг.и 63 см.
19.11.09.- 7,400кг.и 65 см.
10.12.09.- 7,700кг.и 66 см.
09.02.10.- 8,240кг.и 72 см.
02.03.10.- 8,400кг.и 73 см.
07.04.10.- 8,740кг.и 75 см.
25.05.10.- 8,780кг.и 76 см.
06.07.10.- 9,120кг.и 78 см.
31.08.10.- 8,700кг.и 79 см.
30.11.10.-10,220кг.и 84 см.
22.02.11.-11,120кг.и 86 см.
31.05.11.-10,880кг.и 88 см.
28.11.11.-13,000кг.и 91 см.
31.01.12.-13,000кг.и 95 см.
30.05.12.-14,300кг.и 99 см.
27.11.12.-14.900кг.и 104см.
21.05.13.-14.800кг.и 109см.
27.11.13.-17.000кг.и 113см.
08.12.14.-20,500кг.и 119см.

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 19 August, 2012 18:18

Е, хайде да се впиша и аз.
Байрам шериф мубарек олсун! Ха,ха - това е поздрав, който научихме днес и с него се честити настъпилият Рамазан Байрам, голям празник за мюсюлманите, от чиято атмосфера и ние вкусваме. Нали са казали хората - когато си с вълците, вий като тях. Та след един месец пости, когато може да се яде само след ифтар (залез слънце), от днес босанците се събират на приказки и раздумки, хапват сладки неща (точат се едни ми ти баклави) и по-младите искат прошка от по-възрастните роднини. Този празник продължава три дни и хората наистина го тачат - магазините затвориха по обяд, всички са облечени с най-новите си премени и цветарниците навъртат голям оборот, защото на гости се носят и цветя.
Ние пък направихме една хубава разходка в парк Илиджа - стогодишните дървета шумоляха приятно и Борис си поигра. Аз въпреки болките в краката, които вече са постоянни, също се насладих на приятната лятна сянка.
Купихме си нова прахосмукачка, защото тази от хазяите, макар да има осем функции, не върши никаква работа. Та и ние за Рамазана си направихме подарък, който и в България по-натам ще ни служи. Сега татко и син спят, а мен беба нещо не ме остави на мира и станах.
Маринче, стискам палци всичко да е наред. Колежката да се оправя бързо, а останалите да сте здрави.
Силве, малко остана до училище, така че и вие скоро ще сте пълна къща. Много й се радвам на Божанка - колко е умничка и оправна. И малко ме е яд на нашата система - че какво ако остане с една година по-големи деца, след като има потенциал.
Но пък поста ти ми напомни, че трябва да отпишем Бобо от софийската градина.
Пете, радвам се, че татито ви е вкъщи и сте щастливи!
Роса, звучи много хубаво този рожден ден, който сте прекарали! Все така продължавайте!
Оставям ви сега, че Бобо се събуди.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: nellita82 (IP регистриран)
Дата: 20 August, 2012 20:52

Привет, момичета!

Благодаря за поздравите за РД на Гено. Добре мина гостито. ОТ вчера сме в София с малкия, но за съжаление той се поразболя и днес го водих на доктор. Открих кординатите на моята детска лекарка и го заведох при нея. Диагнозата е ангина, която освен със зачервеното гърло го тормози с възпаление на ушите. Сега имаме един куп капки за капане и антибиотик. Няма как. Дано мине бързо.

Детка, добре да си изкарате на морето. Да релаксирате цялото семейство!

Оставям ви, защото Вальо мрънка....

[url=[/url]

Бебе Валентин се роди на 21.07.2009 година с тегло 3700 гр и ръст 55 см.
Изписване: 25.07.2009 г - 3580 гр и 55 см

На 1 годинка - 10000 гр и 77 см
На 1 година и 3 месеца - 11500 гр и 80 см
На 1 година и 6 месеца - 12490 гр и 83 см
На 1 година и 9 месеца - 13135 гр и 85 см
На 2 години - 13200 гр и 89 см
На 3 години - 15400 гр и 94 см
На 3 г и 9 м - 16700 гр и 103 см

Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 21 August, 2012 12:18

Ей, не мина без болести това лято. Сега Валко пък с ангина. Нели, дано оздравее по-бързо, че да си изкарате хубаво при вашите.
Детка, като гледам добре се чувстват на морето, май пак ще удължат срока.
Аз днес ще пера цял ден - първо дрехите ни, а после някои по-едри неща. Ще използвам жегата, че съхнат по-бързо. Цял ден ще се крием вкъщи с Борис, че и тук е над 36 градуса.
Снощи имахме градинско парти. Хазяите ни поканиха на Рамазан. Синът им се занимава с Бобо, който през цялото време за нещо мрънкаше. Нашият си го хареса и почна да му вика "батко" на всяка дума. Направи ми впечатление, че докато си говорехме на босански, Борис правеше коментари на български, от които стана ясно, че всъщност той схваща какво говорим. Явно ушичките взеха да привикват.
Вечерята беше агнешко чеверме, салата и за десерт - баклава и орехови сладки. Всичко домашно приготвено за празника. Такава баклава не бях яла, съвсем различна е от това, което ние познаваме. И за разлика от турската, която е много сладка и накъртва, тази имаше приятно сладък вкус. Даже имаме още няколко парченца подарък. Бобо пък настоя да запалим няколко чаени свещи, за да е по-красиво. И наистина го направихме. Изкарахме си супер, голям смях падна. Синът на хазяите се казва Азур и е на 24 години. Много будно момче, научил се да чете сам на 4 години. Хазяите все сравняват Борис с него, защото и двамата са такива светли, руси и светлооки. Та ние обяснявахме, че галеното на Азур на български ще е Азурчо, а сестра му вика - а тук на галено му казват Жучо. Тогава мъжът ми се включва - а аз се чудя защо снощи един женски глас все повтаряше горе "Жучо, Жучо!"(хазяите ги нямаше и Азур е бил сам предната вечер). Такъв смях падна...
Та така, живеем си добре по бахайски, без да се втелясваме много в религии и традиции. Сега се сетих, че през зимата ще празнуваме Курбан Байрам през ноември, Коледа на 25 декември и Коледа на 7 януари (заради руските съседи). Както се казва, поводи да има!


Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: За лятната ни среща приготви се и от сърце със нас повесели се-летни биберончета 2009
Изпратено: mushmul (IP регистриран)
Дата: 21 August, 2012 16:24

Здравейтеееее!
Ето ме и мен най-накрая. smiling smiley Успях да ви изчета и сега ще се опитам да ви разкажа накратко за изминалите 20 дни, но не знам докъде ще стигна, защото Божи се занимава с нещо под бюрото, на което е комп. и пиша, но Ани сигурно скоро ще се събуди и ще трябва да се приготвяме за разходка. smiling smiley
Ние добре поразнообразихме последните 3 седмици. В Русе изкарахме 11 дни, но какви... Улучихме най-големите жеги, а на всичко отгоре бяхме на 8-мия етаж, при това - без климатик, и добре се изпържихме... Не искам да си спомням. Но пък парка беше през улицата и сутрин и следобед бяхме там. Ани още като стъпеше на детската площадка, си събуваше обувките и така по 4-5 часа на ден шляпаше боса, за ужас на повечето майки, баби и дядовци. Аз обаче не се притеснявах, защото беше доста чисто, за разлика от градинките в Сф. Успях да се видя и с няколко съученички, което беше супер. Последният ден от престоя ни в Русе пък, Бубето го направи особено приятен, като ни отправи страшно примамливата покана да ни заведе на Хиподрума на тренировка на Калинка. Докато тя тренираше, а Божи спеше сладко в количката, Ани и Крумчо се забавляваха, а там забавления не липсваха. Имаше изградени едни готини... катерушки, да ги нарека, и въжен тролей, от които Ани остана очарована. До тях имаше и батут за скачане, който също не беше пропуснат. Забавлението беше на ниво. smiling smiley Краси, още веднъж, благодарности за всичко!
После, прескочихме за 6 дни и до морето. Избрахме Приморско, защото бяхме решили да сме с едни приятели, които имат детенце с 8 мес. по-малко от Ани, а те се бяха спрели на този курорт. Изкарахме си чудесно. Ходихме на плаж и сутрин, и следобед, Ани се научи да се отпуска на пояса, без никой да я държи, а Божи пълзеше смело по пясъка и всички му се радваха. Най-важното е, че се прибрахме здрави от морето. Напът за Сф, минахме през вилата ни в Тревненски Балкан, където преспахме и в неделя се прибрахме в Сф.
Тук, след разопаковането на една камара багаж и извъртяването на 4 перални, хахаха, постепенно се връщаме към познатото ни ежедневие. Само дето мъжа ми се наложи още днес да потегли командировка за 3 дни и ще се наложи до четв. сама да се оправям с дребосъците, ама - ще си се гледаме, няма как.
Това е накратко от нас. Ще се опитам довечера, като ги приспя, да се включа отново и да продължа.
ХАйде, до скоро. Радвам се, че отново сме заедно. smiling smiley

Ани
раждане - 02.07.2009 г.- 3 200 гр./49 см.
изписване - 05.07.2009 г. - 3 000 гр./49 см.
на 1 годинка - 8 980 гр./73 см.
на 2 годинки - 11 850 гр./ 85,5 см.

Божидар
раждане - 13.10.2011 г. - 3 300 гр./50 см.
изписване - 16.10.2011 г. - 3 200 гр./50 см.
на 1 годинка - 11.10.2012 г. - 9 580 гр./74 см.
на 1 г. и 3 м. без 9 дни - 04.01.2013 г. - 11 050 гр./77 см.
на 1 г. и 6 мес. - 13.04.2013 г. - 12 050 гр./ 81 см.Редактирано 1 пъти последният път 21.08.2012 16:27.

Страници:  <<Първа страница...7891011121314151617>>
Страница:15 от 17


Тази тема е затворена.