Детство : © Български Бебе Център
Страници:  <<123456789>>
Страница:7 от 9
Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: mushmul (IP регистриран)
Дата: 20 January, 2014 18:13

Привет!
И ние вече сме добре. Днес водих Божи на контролен преглед - наред са нещата и утре вече сме той на ясла, аз - на работа. Обаче нослето му хърка, въпреки че няма сополи. Затова му правя по 1-2 инхалации само с физиолог. р-р. Дано се задържи здрав! Останалите сме добре.
Времето тук е пролетно, мноооого приятно. Никак няма да се разсърдя, ако тази година зимата ни пропусне... Дано не познаят за идващата грипна епидемия!
Оставям ви, че Божи ме е задърпал да ме води някъде.
Болните по-скоро да оздравяват!Ани
раждане - 02.07.2009 г.- 3 200 гр./49 см.
изписване - 05.07.2009 г. - 3 000 гр./49 см.
на 1 годинка - 8 980 гр./73 см.
на 2 годинки - 11 850 гр./ 85,5 см.

Божидар
раждане - 13.10.2011 г. - 3 300 гр./50 см.
изписване - 16.10.2011 г. - 3 200 гр./50 см.
на 1 годинка - 11.10.2012 г. - 9 580 гр./74 см.
на 1 г. и 3 м. без 9 дни - 04.01.2013 г. - 11 050 гр./77 см.
на 1 г. и 6 мес. - 13.04.2013 г. - 12 050 гр./ 81 см.

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 21 January, 2014 12:51

Снощната тренировка на Бобо минала с горям успех, играл, беснял, тичал. Доволен беше и иска да ходи пак.
А аз съм положила успешно писмения изпит. Преминавам в последното ниво. Занятията почват в понеделник - всеки ден по 3 часа. Но за десет дни ще минем нивото и ще ни дадат дипломи. И вече чета класика на сърбо-хърватски. Сега съм хванала Иво Андрич "Травнишка хроника" - голямо удоволствие.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: mimi_76 (IP регистриран)
Дата: 21 January, 2014 13:37

Честит Бабин ден, момичета!
Браво на Бобо - спортен дух има детето. Александър ясно и кратко ми заяви преди 2-3 седмици: Мамо, да ти е ясно, че аз няма да спортувам. Е как да го карам насила? Водих го на тренировките на племенника ми на плувният басейн, водих го на футболни тренировки, но човека не ще и да знае - никакъв интерес и желание. Виж Стелияна е друго тесто. Тя ако може и ако и угаждам на всички прищевки щеше едновременно да ходи на народни танци, спортен балет, плуване и зумба. Да ама майка и не е щерката на Рокфелер. За сега е на танцова. Като ги приключи /до края на учебната им година/. Лятото ще я запиша на плуване, а после ще му мислим.
Плами, поздравления за успешно минатото ниво. Сигурна съм, че с лекота ще преминеш и следващото, щом вече си стигнала до там и книги да четеш smiling smiley
Ние сме добре, като изключим периодичните болки в гърлото ми сутрин, но след една изсмукана бонбона и съм шест. Децата са на детска /да не чува дявола добре са/. Това е от нас.Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: rosa_bg (IP регистриран)
Дата: 24 January, 2014 11:56

Привет момичета!
Тук май малко затишие има. Аз най-сетне се почувствах малко по-добре. Ей това във България каквато болест не можеш да си измислиш такава диагноза няма да имаш. Първо бях със суполи и кашлица, после ме боля ухо, след седмица отново уши, после отиде на синузит и се комбинира с една висока температура дето цяла седмица ме държа. ИНГ-то каза "Тази температура не може да е от синузит" и понеже освен него си имах само кашлица ме прати на пулмолог. Там изследване на кръв и урина и снимка на гърди. Показателите на урината ок, само утайката висока. Онзи тъпанар на рентгена взе да ме разпитва какво ми е, че да знае какво да пише на снимката. Взеха някакви сенки да му се превиждат и да си ги смуче нещата от пръстите. Пулмоложката ми изписа поредния АБ - комбиниран за синуси и дробове - за по-сигурно. Аха-аха и да ги взема, но същия ден не вдигнах Т, а и рентгенологът както казах беше много прост (само гледаше как да ме попипне по лицето), та реших да направя още една консултация. Отидохме при семеен приятел също рентгенолог, на който имам доверие. Ако не бързах толкова да направя изследванията, че да се върна при пулмоложката щях директно при него да отида. Владо като погледна снимката и ми вика - "Чисти бели дробове - никакви антибиотици няма да взимаш!" И за нивото на утайката го попитах. Оказа се че се възстановява много бавно и след два месеца вероятно все още няма да е влязла в час. Ей така във България за една Т, с неуточнен произход и пневмония ти лепват. Аз се радвам че се по стабилизирахме и за сега няма болни из къщи. Лили е на градина. Хванала я е вълната с фибичките и ластичетата, та трябва да сме с прическа сутрин. Мен от към време ми идва трудна тази работа, но полагам усилия. Племенницата в момента е при нас (при майка), че нещо имали авария в тяхната стая в градината и да не е в другите групи остана една седм по домашно му. Постоянно ме врънка да и водя и Лили, че да си играят, но по цял ден заедно стават мн непослушни и само се подкокоросват една друга. Вчера стягам Лили да си ходим, а Мая търчи след нея и и вика "Ела да се скрием някъде!" Опасна работа е техният отбор. Мими, тя и Лили ходи на танци. По едно време нещо ми се обясняваше, че се изморявала, но смятам, че и харесва. Освен това е започнала да рисува много хубаво, а преди време ми дадоха покана да я запиша в школа по пеене. Проблемът е че трябва да я водя след градина в понеделник и сряда, а това ме затруднява. С други думи - пълен купон!
Поли, честито за минатото ниво. Чудесно е, че с такава лекота усвояваш чужд език!
Мими, тя Стели си има енергия за изразходване. И аз гледам да я стимулирам Лили да е по-активна физически, че после мн се измързеляват.
Пете, аз съм здрава и когато и ти си добре може да отскочим до Бресник да видим къде ще ни е "Биберонска среща 5"
Целувки на всички мъници!

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: mushmul (IP регистриран)
Дата: 24 January, 2014 23:07

Здравейте!
Мина и тази работна седмица и ето - два дни почивка. smiling smiley Имахме различни идеи за нея, но очакваното застудяване и леки финансови затруднения в края на месеца май ще ги осуетят... eye rolling smiley Е, поне с мъжо ще гледаме да осъществим плана да излезем някъде само двамата, без децата. От днес си имаме баба на разположение за около седмица. Идването й беше неочаквано. Сега ще ви обясня защо.
В сряда на обяд сестрата в групата на Божи ми се обади, че пак не е добре - имал разстройство, хрема, плачел много и дупето му било силно зачервено и го боляло. Сложили го да спи, но той не искал. Добре било да го взема по възможност по-рано. Ни се разбрахме пак да се чуем след 10-тина минути. Притесних се и започнах да мисля какво да правим. Когато след уговореното време се обадих да разбера как са нещата, ми казаха, че Божи се бил успокоил и заспал. Разбрахме се да се чуем, когато се събуди. В крайна сметка си го взехме както обикновено. Всичко беше наред. Единственият проблем беше зачервеното и болезнено дупе. Заради него той е плакал толкова, а от рева са текнали и сополите му. Разстройството е било еднократно и то. от своя страна, допълнително е разранило дупето. Както и да е. Заради зачервяването си го оставих днес вкъщи. Свекър ми беше дошъл снощи и го гледа до обяд, докато майка пристигна. После стана приемо-предаването smiling smiley и майка пое щафетата. Идеята е да остане и др. седмица. Мислехме да задържим Божи вкъщи, но той, всъщност, е здрав и не знам дали да не го пуснем на ясла. Единственото, което ме спира, е обявената грипна епидемия. Макар че в групите на Ани и Божи не съм чула да има повече от нормалното болни деца. Ще видим какво ще правим, ще помислим. Не ми се иска да си хабив напразно патроните, след като Божи е здрав, защото, когато се разболее и е наложително вече да си стои вкъщи, пак ще тр. да викаме майка, а Русе не е квартал на София, че да я разхождаме често. А на мен не ми се иска прекалено често да си вземам болничен. Шефката не ми прави проблем за това, но въпреки това не ми се ще. Дано не се налага!
Ани е добре и си ходи на градина. ХАресва й, но често госпожит се оплакват, че проявява непокорство и не слуша. Самата тя, като я попитаме дали е слушал, си признава, че не е и казва в какво точно се изразява това непослушание - удряла е децата, защото са я тормезели, а тати й е казал, когато я тормози някой, да не се оставя; че покривала с одеало главата на еди-кое си дете и др. подобни. Мими, и Ани проявява интерес към мн. неща, но аз се радвам на това. Ясно ми е, че интересът й на този етап е мн. нестабилен, но за да открие какво й харесва да прави, е добре да опита от колкото се може повече неща. И тя ходеше на латино танци, още от яслата, и отначало мн. й харесваше, но онзиден заяви, че вече не искала да ходи и ние я отписахме. Насила нищо не става. Ще видим към какво ще поиска да се насочи сега. И аз мн. държа на това детето да се движи и да е заето с различни дейности. Поради тази причина и Божи вече ходи на танци в яслата. За яслените групи това е единствената допълнителна дейност, която градината предлага. На този етап мн. му харесва. Но наесен, като мине в градината, мислим да го отпишем от танците и ще го запишем на футбол. Ще видим и той какво ще иска. За мен е мн. важно детето да върши с желание даденото нещо.
Поли, страхотно е, че с такава лекота усвояваш чужд език. Това, че си в съответната страна и можеш да го упражняваш също е голямо предимство. Невероятно е направо колко бързо успя да го научиш, така че дори книги вече да можеш да четеш. И това с две малки деца. Браво!
Пете, да не се налага да опираш до лекари. Без време в гроба ще те вкарат. Важното е, че си се оправила вече всичко е наред. Нормално е Лили да става по-палава в компанията на Мая. Само като си спомня ние с моите 2 братовчедки какви диви бяхме, когато се съберехме лятната ваканция... Но беше толкова забавно (за нас)... Едни от най-хубавите и топли спомени от детството са ми именно от тогава. smiling smiley Пожелавам ти мн. спокойствие пред белите и лудориите на двете лудетини. smiling smiley
Аматази вечер направо прекалих. Какъв роман сътворих само... smiling smiley Хайде, оставям ви. Лека нощ и весели почивни дни на всички ви! yahoo

Ани
раждане - 02.07.2009 г.- 3 200 гр./49 см.
изписване - 05.07.2009 г. - 3 000 гр./49 см.
на 1 годинка - 8 980 гр./73 см.
на 2 годинки - 11 850 гр./ 85,5 см.

Божидар
раждане - 13.10.2011 г. - 3 300 гр./50 см.
изписване - 16.10.2011 г. - 3 200 гр./50 см.
на 1 годинка - 11.10.2012 г. - 9 580 гр./74 см.
на 1 г. и 3 м. без 9 дни - 04.01.2013 г. - 11 050 гр./77 см.
на 1 г. и 6 мес. - 13.04.2013 г. - 12 050 гр./ 81 см.

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: krisko-mam (IP регистриран)
Дата: 25 January, 2014 22:34

Здравейте мами!

Бяла пелена покри нивите за да ги стопли през зимата. Най-накрая ще измрът всички гадни вируси които върлуват навсякъде.

Ние много се забавлявахме днес на двора. Правихме си кофички, чистихме пътеките няколко пъти защото валеше сняг и като ичистим от единия край вече другия е за чистене, ичистихме колите, пързаляхме се с шейната. Направихме оит и да направим снежен човек но непсполучливо.
Криско беше на седмото небе. Толкова бързо сутрин не сме ставали и оправяли не помня от кога. Със събуждането си ме събуди и мен, беше свършил нуждите си в тоалетната за да не се бави мама с изхврляне и миене на гърнето и даже си съблякъл пижамата, завит в стаята на баба до печката и ме чака да сляза с дрехите. Нямаше мрънкане, глезене и въртене, облякохме се, закуси набързо събра си дрехите за сняг и беше на врата за излизане. Всичко това за 30 мин а обикновенно ни трябва поне час.
Е то как няма да е бързо и организирано, откога го чакаме този истински сняг.
Незнайно по каква причина в сряда вдигнал температура. Майка каза че не иска да си пие илачите, аз му казах че в събота и неделя ще вали сняг и ако не е здрав няма излизане и той следващите дни пиел даже чай с мед (никак не му харесва меда, хич не иска да го погледне). Сам си поискал баба му да му направи сок от грейпфрут, защото мама била казала че е полезен. Всичко правил само и само да е здрав за снега.

Не установихме защо е вдигнал температура, няма гърло, сополи, разстройсвто, весел си е? Не са зъби smiling smiley всичките са пораснали. Но са си починали до края на седмицата, нали все пак има и грипна епидемия да не се повторило нещо.

Така с нашата луда фамилия. Ние с криско излязахме да си играем със снега пък то цялата къща ни последва (е без моята баба де). Нищо не свършихме де но поне се забавлявахме на воля.

Сега спи като къпано бебе, защото не иска да спи след обяд. Изгледа си филмчето и ме събуди да ходим пак на вън,защото имаме работа да чистим сняг.

От мен до скоро момичета.
Много целувки и здраве от нас за всички вас. Прегръщаме ви и чакаме с нетърпение срещата.

Оздравявейте всички бързо, пързалки ви чакат
cunkiRe: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 27 January, 2014 13:17

И Мина е с температура без други симптоми. Даже я водихме на лекар, направихме кръвна картина - нищо не показа, всичко в норма. Докторът каза вирус и ни прати да си ходим. А тя е мрънчава. Заспа по никое време. И точно сега, когато ми почва последният курс.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: rosa_bg (IP регистриран)
Дата: 27 January, 2014 15:40

Привет момичета!
Да се похваля най-сетне може да се каже сме добре. Лили е на градина, малкия с мен. Вчера беше голям вятър и чак вечерта Любо успя да изведе децата малко на сняг. Тошко се размрънка на 7-мата минута и ми го върнаха на бързо, но Лили се наигра. Дърпаха се с шейната, тича в снега, дори се похвали, че когато баща и я оставил за малко сама си е похапнала от кристалния снежец. Като се прибра каза, че цялата е замразена. И това си беше съвсем вярно. При нас няма много сняг, но се надявам да се позадържи, че Лили само за пързалки говори.
Пете, то хубава почивка ти се е паднала и все пак хубаво е че Божи е здравичък.
Мина бързо да оздравява!
Гери, хубаво сте изкарали на снега. Аз си мисля и днес да я прибера Лили по-раничко, че 2-3 дни ще е най-много. Тя даже ме агитираше да и приготвя по-дебели дрешки, ако ги изведат от градината да имало какво да сложи. Да бе - дръжки! Те на 15 градуса не ги изведоха та на сняг ли?!

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: mushmul (IP регистриран)
Дата: 27 January, 2014 22:55

Привет!
И Ани и Божи поиграха вчера в снега. Изведихме ги зад блока с шейната и доста се позабавляваха. Бяха зачервили бузките мн. хубаво. smiling smiley
Божи обаче още сутринта, преди да излезем, се беше поразсополивил. Студът навън не оправи нещата и сега продължава да се сополиви. Засега не е страшно, владеем положението. Вкъщи си е с баба, правят инхалации със сребърна вода, капем бебешките капки с 3-те натрия и давам Пулсатила вече 2-ри ден. Ама май тр. да минем да друго, защото сополите се промениха цветово... misli
Тази вечер пък и Тони вдигна Т, но още на 37,8, нали е хипохондрик, взе лекарство и я свали. Оплаква се от болки в мускулите и отпадналост. Явно и той е пипнал грипа. Честно да ви кажа, вече нервичките ми не издържат на това напрежение - ами, че то постоянно някой е болен вкъщи... ужас... sad smiley
На всичко отгоре, тази сутрин и майка беше с единия крак на влака... Татко се обади, че мн. му е паднало кръвното и беше доста притеснен от това. Предния ден път се оплакваше, че му се повдига и има главоболие, но няма Т. Почти обвини майка, че го е оставила сам в това състояние. Казахме й, ако прецени, че тр. да си тръгне, да го направи. Но по-късно татко ходил при личната и тя му казала, че става дума за настинка. Предписала му лекарства и той се успокоил и се почувствал по-добре. Та, майка засега остава при нас, ама не се знае кога ще си тръгне. Ако всичко е ОК, тр. да си тръгне в събота. Дано дотогава всички вече да сме здрави.
Поли, дано Мина бързо се оправи!
Пете, радвам се, че вече сте здравички!
Хайде, и останалите да оздравяваме! smiling smiley
Лека и до скоро!

Ани
раждане - 02.07.2009 г.- 3 200 гр./49 см.
изписване - 05.07.2009 г. - 3 000 гр./49 см.
на 1 годинка - 8 980 гр./73 см.
на 2 годинки - 11 850 гр./ 85,5 см.

Божидар
раждане - 13.10.2011 г. - 3 300 гр./50 см.
изписване - 16.10.2011 г. - 3 200 гр./50 см.
на 1 годинка - 11.10.2012 г. - 9 580 гр./74 см.
на 1 г. и 3 м. без 9 дни - 04.01.2013 г. - 11 050 гр./77 см.
на 1 г. и 6 мес. - 13.04.2013 г. - 12 050 гр./ 81 см.

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: rosa_bg (IP регистриран)
Дата: 28 January, 2014 11:31

Да не посмее човек да се похвали - пак сме болни. Лили е с грип в къщи. Голямо боледуване тази година. И на мен ми писна вече. А и като знам колко е заразен грипа много се съмнявам да се разминем и ние.

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 28 January, 2014 11:49

И при нас няма промяна засега. Температура и това е. Чудя се дали няма да излезе розеола или някаква друга шарка. Трети ден е с температура, до 39 стига. Понякога нищо не давам, както сега, спи унесена, преплаква. Като се събуди и стане, ще видим какво ще правим. Борис засега е здрав.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: maripet (IP регистриран)
Дата: 28 January, 2014 23:14

Минавам преди лягане.
Пожелавам на всички да оздравяват бързо. Тези вируси край нямат. Аз самата усещам ,че несъм се оправила на 100%. Сами държи положението. Само миналата седмица беше вдигнал за един ден Т и се гледаха с баща си два дена , но после нищо му нямаше и си го пуснах на градина.
И Сами много се радва на снега, в неделя се повози в двора при нашите, ама забравихме да си вземем шейната иначе щяха да се прибират с баща си от детската с нея.
Отивам да си суша косата ,че се къпах. Мъжете ми вече спят , след малко и аз се кордисвам по средата на спалнята. Пак влязохме във филм, в който Сами отказва да спи в леглото си. Иска на спалнята при нас и това си е, самоче аз да съм по средата, между него и баща му. Добрече спалнята ни е доста широка.

Лека нощ на всички.раждане 10.06.09г.-тегло 3000гр. и 49см
изписване 13.06.09г.-тегло 2760 и 49см
к-ия 09.12.2010г.-тегло 12000 и 82см.
к-ия 11.03.2011г.-тегло 12700 и 86см.

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: mimi_76 (IP регистриран)
Дата: 29 January, 2014 14:52

Здравейте, момичета. Страхотен сняг вали при нас, но е и доста студено. Пътищата ни затрупани, тролейбусите ни спряха, а аз работя на 3 км. от нас и все се чудя как да се придвижвам до работа и обратно. Децата тази седмица не ги пуснах на градина. Гледат се с баща си и свекървини ми у дома. Здрави са - Слава Богу, но аз и затова ги спрях, че много болни дечица имаха миналата седмица. В понеделник вечер една майка от групата на Стели ми каза, че имало само едно дете от тяхната група в детската. Подивяха в къщи, че не сме ги извеждали на вън 5-ти ден. Днес баща им се канеше да ги изведе с шейната, но му възникнал ангажимент и мероприятието се отложило. Тъпчим ги постоянно с плодове и зеленчуци + чай с много мед,сурови ядки и сушени зрънца черен бъз, та се моля и се надявам да се разминат с този гаден грип. Тук в Добрич преди десетина дни почина внучето на една моя колежка и направо съм в стрес. Детенцето на година и половина за 5-6 часа си е отишло. Първо казаха усложнение от грипа, после казаха вирусна пневмония, друга версия - свински грип, както и да е много жалко за детенцето. Ходих на погребението - ами то милото направо ангелче... Та от тогава ми е едно такова гадно... Викам си аз на моите съм седнала да се карам за щяло и нещяло - да са ми живи и здрави децата, пък на всичко друго се намира лесното.
Хайде всички оздравявайте бързо и излизайте с шейните и да правите снежни човеци. Спокоен ден на всички пожелавам.Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 30 January, 2014 11:29

Здравейте,
Моят курс върви добре, дават ни домашни, отделно по четири часа съм там и не ми остава никакво време. Всъщност не учим нещо ново, по-скоро влизаме в детайли на онова, което беше в предишното ниво. Не е трудно, но отнема доста време. При нас също има доста сняг, та и предвижването е трудно. Пак ни откраднаха дипломатическите номера на колата. Добре, че си имаме нашата, та не сме закотвени като предния път. Все пак са си ядове и разправии, но това да е.
Мининото разболяване в крайна сметка се оказа розеола. Аз имах съмнения още отпреди два дни, когато видях, че температурата е много упорита, но няма други симптоми. Докторът се притесни, защото изследванията й бяха отлични, прегледа и ушите, стомаха - всичко наред, а тя с почти 40 градуса и не ще да яде. Отделно и натривката от гърлото излезе чиста. Но днес като изби обривът, нещата напълно се изясниха.
Бобо е добре, ходи с голямо желание на фотбул, има екип. Малко непослушен е станал, все имаме по някое оплакване от градината, ама явно е период. Той е така - ту е много добър и кротък, ту почва да дяволее.
Това е от мен.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: mimi_76 (IP регистриран)
Дата: 31 January, 2014 15:52

Здравейте, момичета smiling smiley
Ето нещо, което прочетох току-що и не знам защо но се успокоих, че не само аз явно имам такива мисли, чувства и усещания:

"Не сте ужасен родител, защото...

Не сте ужасен родител, само защото не можете да измислите как да накарате децата си да ядат толкова здравословно, колкото децата на приятелката ви. Тя очевидно използва необичайни и вероятно незаконни методи на хипноза.

Не сте ужасен родител, защото понякога викате на децата си. В къщата си имате малки диктатори. Ако някой друг ви говореше като тях, щеше вече да е в затвора.

Не сте ужасен родител, ако не можете да ги накажете хладнокръвно и своевременно за всеки отделен акт на тероризъм, който те толкова изобретателно извършват.

Не сте ужасен родител, ако предпочитате да сте в офиса, а не вкъщи. Не сте ужасен родител, ако нямате търпение да заспят.

Не сте ужасен родител, ако понякога звукът от гласчетата им ви кара да искате да гаврътнете едно голямо.

Не сте ужасен родител. Вие сте един нормален родител с ограничени възможности. "Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: mushmul (IP регистриран)
Дата: 31 January, 2014 22:59

Здравейте!
И тази работна седмица се изниза. Идват почивни дни, лошото е само, че нямаме никакви планове за тях. Ако съдя по сериозното застудяване тази вечер, няма да е много приятно времето за разходки и игри в снега... На всичко отгоре утре следобед изпращаме и майка вече за Русе. Не може да остане повече, защото и татко има нужда от нейните грижи и мрънка, че е сам. Изобщо не споменавам баба, защото тя, въпреки нейните 89 г., се справя сама по-добре от него. Ех, но добре ми беше с майка вкъщи. Голяма помощ си е да има кой да ти наготви, да поизчисти и да вземе каката от градина и да не се налага да се претрепваш от бързане, за да успееш да я вземеш навреме... Ама няма как - пак ще трябва да се стегнем и да се оправяме сами.
Само да сме здрави, ще се справим. Божи все още не е изчистил напълно хремата, въпреки че цяла седмица си остана вкъщи. Дано до понеделник да му мине. Ани, да чукна на дърво, държи фронта. Устиска на грипната епидемия, ходейки редовно на градина, дай Боже, и занапред да си е здравичка. Мисля си, че сиропът от бъз, който пие всяка сутрин, е допринесъл за това. Май тр. да съм по-упорита и да настоявам и Божи да го пие.
[b]Мими[/b], ужасна трагедия е сполетяла колежката ти... sad smiley Подобни нещастни събития наистина те приземяват мн. бързо и ти напомнят кои са важните неща. Аз пък вчера попаднах на една статия за детенце на 2 години, което е починало от някаква болест и родителите са решили да дадат органите му, за да спасят др. две деца. Статията беше придружена и със снимки на родителите, които се прощаваха с детето си, и на целия лекарски екип, който се покланя пред малкото ангелче. Очите ми се напълниха със сълзи... Дори сега, като ви пиша това, пак ми иде да заплача... Дано успея да забравя тези снимки!... Наистина, не тр. да се ядосваме толкова на лудориите на децата си, а да ги приемаме по-спокойно, като част от развитието им. Дай Боже, да са живи и здрави, пък нека са палави и правят бели!!!
Поли, друго си е да имаш опита от първото дете, нали? Малко по-спокойно приемаш боледуванията на второто, защото си малко по-подготвена как тр. да реагираш. smiling smiley Радвам се, че Мина вече е добре. Относно послушанието / непослушанието, и Ани в последно време все не слуша в градината. И госпожите ни го казват, и тя самата си го признава. И аз смятам, че това е период и се надявам скоро да отмине.
Маринче, и Ани напоследък изявява желание да спи при мен и татко й, но аз не се съгласявам, защото мисля, че така ще направим крачка назад; така и така се е научила да си спи в леглото в тяхната стая с Божи. Е, откакто баба й е тук, сме я оставили да спи при нея, но като си тръгне, пак ще настояваме да си спи в леглото. Но вечер, преди да я сложим да спи в нейното легло, й позволяваме да легне за малко на спалнята ни и си говорим за разни неща, след което я изпращаме в нейното легло. Не знам дали това е правилно. Защото има и др. теория, че децата, които спят в леглото на родителите си, растат по-спокойни и уверени... В тази връзка, се сещам да ви споделя, че в последно време Ани често се замисля за смъртта. Последно снощи ни попита дали като умре човек, после се съживява. Да се чуди човек какво да й отговаря... Обясняваме й, че още дълго ще сме заедно и никой няма да умира... Вашите деца задават ли ви такива въпроси?
Пак стана мн. дълго. Хайде, лека и до скоро!

Ани
раждане - 02.07.2009 г.- 3 200 гр./49 см.
изписване - 05.07.2009 г. - 3 000 гр./49 см.
на 1 годинка - 8 980 гр./73 см.
на 2 годинки - 11 850 гр./ 85,5 см.

Божидар
раждане - 13.10.2011 г. - 3 300 гр./50 см.
изписване - 16.10.2011 г. - 3 200 гр./50 см.
на 1 годинка - 11.10.2012 г. - 9 580 гр./74 см.
на 1 г. и 3 м. без 9 дни - 04.01.2013 г. - 11 050 гр./77 см.
на 1 г. и 6 мес. - 13.04.2013 г. - 12 050 гр./ 81 см.Редактирано 1 пъти последният път 31.01.2014 23:06.

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: Poli78 (IP регистриран)
Дата: 1 February, 2014 13:57

Задават и още как. Не помня по какъв повод сме коментирали, че човек като остарее умира. И тогава той казва - значи баба Ганка ще умре, защото е стара. Обяснихме му, че скоро няма да умира, защото е здрава, но все пак бързо схвана.
Иначе той нещо ми е настинал, че вчера му се намокрили краката докато играли навън.
А Мина вече е здрава, но много непослушна. Тази розеола много по-тежко я изкара от Борис и много й се отрази на поведението.
Моят курс върви с пълна пара, засипват ни с домашни и сега ви оставям, че трябва да пиша две есета и да правя презентация за устния изпит.

Борис
Роден на 09.06.2009 г.- 3200 г, 49 см
На 04.06.2010 г. - 10 580 г, 77 см
На 30.05.2011 г. - 13 000 г, 88 см

Мина
Родена на 23.10.2012 г. - 3800 г, 53 см
На 25.10.2013 г. 9200 г 74 см


Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: nellita82 (IP регистриран)
Дата: 2 February, 2014 16:19

Здравейте, момичета!

Използвам момента на тишина вкъщи, за да се разпиша.
Изчетох постовете ви. Съжалявам да видя, че има болнички, но такъв е сезона. Бързо оздравяване на всички. Ние борим грипа с мед и шуслерови соли и засега държим положението. Сополите не ги броя за проблем, а за повърхностната кашлица давам билков сироп. Дано само с това се разминем.
Иначе сме добре. Вальо е плътно на градина от Новата година. Ходи на англ. език в групата. Доста му е забавно, но не си дава много зор. Родителска среща не е имало, за да кажат как са децата. Напоследък, след като отказах да изготвим един проект за градината, учителките са малко несговорчиви и към момента съм ги оставила по течението. Нямам оплаквания от Вальо за отношение, така че, факта,че ми се цупят не ми нарушава спокойствието.
Като оставим емоциите, които ни осигуряват децата, ежедневието лети неусетно, макар и оцветено в сиво.
В работа има доста движение, което е и една от причините да не смогвам с вписването. Вечер вкъщи не се добирам до комп. Още повече, че моя сдаде багажа и сега чакам нов. Лошото е, че загубих много инфо, но го преживях.
Муши, сложна организация при вас, но все пак успяват баби и дядовци да ви помагат. МОята майка се възстановява след операция, а и с племенницата и племенника, за нас време не остава.
Поли, ти си феномен просто. aplodismenti Бобо сам ли пожела да го запишете на футбол?
Наш`то Вале не иска да чуе за никакъв спорт. Вкъщи скача, играе, но като му кажа, че ще го записвам на танци, плуване или нещо друго, получавам категоричен отказ. Последния модерен израз за отрицание е "Абсурт!"
Пете, и Вальо като се събере с племенника става опасен. Малкия му се връзва на идеите и изправят косите на баба им.


Общо взето при нас е това.
За срещата, както казах и във ФБ ще решавам в последния момент. Просто тази година така се получават нещата.

Хайде, трябва да ставам. Вальо спи и ще използвам момента да се изкъпя на спокойствие!

Целувки на всички, бедете здрави и до скоро!

[url=[/url]

Бебе Валентин се роди на 21.07.2009 година с тегло 3700 гр и ръст 55 см.
Изписване: 25.07.2009 г - 3580 гр и 55 см

На 1 годинка - 10000 гр и 77 см
На 1 година и 3 месеца - 11500 гр и 80 см
На 1 година и 6 месеца - 12490 гр и 83 см
На 1 година и 9 месеца - 13135 гр и 85 см
На 2 години - 13200 гр и 89 см
На 3 години - 15400 гр и 94 см
На 3 г и 9 м - 16700 гр и 103 см

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: petia75 (IP регистриран)
Дата: 6 February, 2014 18:10

Привет народе,минавам да ви кажа, че пак сме болни.От неделя Мими вдигна Т, а от понеделник и аз.Как само ми омръзна, да сме болни.
Дано другата седмица да сме ок, че с Петя да отидем да видим хотелчето, как е.Нещо от снимките ми се вижда тясно, от към двор и ресторант и се надявам да отидем да видим на място, как е.Да има достатъчно за децата да вилният, пък за нас да си побъбрим.
Несъм ви чела, но се надявам всички да сте ок.Пращаме ви много целувки. cunki

род:3050гр.-49см.

Re: Май,юни,юли,августовската дружина с есенните багри си играе и за Дядо Коледа мечтае.
Изпратено: rosa_bg (IP регистриран)
Дата: 6 February, 2014 19:49

Здравейте! Наминавам, но не ми се пише. То от декември месец само болести при нас, и като влезна само се оплаквам.
Даа и аз само за хотела си мисля, че още не съм успяла да отида. Всъщност сме болни - отново. Каква е тази серия в която влезнахме не знам. Тъкмо оздравяхме и щяхме да ходим и хоп! Лили я прибрах с грип миналия понеделник. Тъкмо взе да се пооправя (седмица по-късно) и аз и Тошко наведнъж. Сега все едно че имам малко бебе в къщи. Нали не сме се отбили, та реши, че му се суче по-често. Първия ден с по-висока Т не иска да яде. 2 бисквити и половин портокал и на кърма, а като не му стигна и през нощта се събужда на често. Сега иска по цял ден да се гушка. Даже и сега пиша с една ръка, докато той суче. И като знам колко време се влачи при Лили нямам надежда да оздравеем още една седмица. А в събота баща ми има рожден ден. sad smiley Лили поне е на оздравяване или поне така се надявам. Само едни сополки имаше днес и с активно чистене до обяд и вече ги няма. Сега покашля от време на време, но 3-4 пъти на ден направо не го броя. Надявам се в понеделник здравичка и на градина.
Пете, дано при вас бързо да отшумяват нещата!

Страници:  <<123456789>>
Страница:7 от 9


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.