Детство : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
Капки за спокоен сън?
Изпратено: milina (IP регистриран)
Дата: 4 November, 2007 10:49

Момичета помагайте!Даная не спи по цяла нощ!Мрънка и реве на сън,сигурно по 100 пъти ставам и на ръце се носим.Това вече 4 месеца продължава,но напъследък е невъзможна!Остави че съм останала без сън но и нервите ми се изчерпват вече!И успокойтелен чай на Хип пие,и нищо..Една приятелка ми каза за някакви капки на билкова основа за спокоен сън?Чували ли сте за тях?А някоя от вас давала ли ги е?Споделете моля ви!


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: vania dimitrova (IP регистриран)
Дата: 4 November, 2007 10:56

Ще следя темата с интерес. Ние ще ходим на хомеопат, за да се консултираме по същия въпрос, Борис скоро ще стане на 3г. и още не е спал непробудно поне една нощ...


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 4 November, 2007 11:16

Големият ми син до три години ми взе здравето от безсъние. Обикалях лекари, питах, проблавах и нищо не открих. Незнам за тези капки. Може да има, но ако причинаа е в зъбките, едва ли ще имат особен ефект. Има и едно хомеопатично сиропче КИЕТЮД - което също е за лош сън при децата, не помага нито на Марин, нито сега на Нико. Зависи каква е причината за неспокойния сън. Май добре те успокоих?! Нико го бях завела на хомеопат - даде му някакво разреждане, много бързо извади 7 зъба, без да ги усетя. А сега по цяла нощ се буди и нищо не вади. Предполагам, че го мъчат другите зъбки...и се чудя дали пак да не го заведа на хомеопатката.мама на две момченца, две врабченца

Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: pupita6 (IP регистриран)
Дата: 4 November, 2007 16:55

Моята хомеопатка ми даде капки от цветотерапията на д-р Бах, дават се при стрес, напрежение, неспокойствие, ние ги даваме сега, като тръгна на детска. Мисълта ми е, че може да се обърнете към хомеопат, не точно за същите капки, но сигурно има начин..?!


[galeria.biberonbg.com]
Най-хубавия ден-днешният. Най-голямата спънка-страхът. Най-лесното нещо-да се заблудиш. Най-голямата грешка-да паднеш духом. Коренът на всички злини - егоизмът. Най-хубавото развлечение-работата. Най-лошото поражение-отчаянието. Най-добрите учители-децата. Най-голямото щастие-да си полезен на другите. Най-неприятният недостатък-лошото настроение. Най-красивия подарък-прошката. Най-добрата защита-усмивката. Най-доброто лекарство-оптимизма. Най-мощната сила на света-вярата. Най-стимулиращия дар-надеждата. Единствената реалност-любовта.

Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: vania dimitrova (IP регистриран)
Дата: 5 November, 2007 14:22

Днес педиатърът ни даде Дормикинд или Дормикид, не мога да разчета. Тия дни ще ходим и при хомеопат. Ще видя какво ще ми даде тя и тогава ще избера какво да взема.


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: Vera_25 (IP регистриран)
Дата: 5 November, 2007 14:51

Ние сме същите-нямаме спокоен сън откакто се е родила-първо бяха колики,после пък нещо друго,сга са зъбките...Не знам вече на кой свят се намирам.
След консултация с нашата педи тя каза,че е по добре нищо да не давам,да не упоявам детето.Единствено можело чайче някакво-като лайка например.Каза още,че търпение му е майката,всичко се израствало,но кога ли се питам аз?!?!

[banners.wunderground.com]

Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: chibi (IP регистриран)
Дата: 5 November, 2007 14:57

Никога не ми е минавало през ума да давам нещо за успокояване на съня на детето си. Звучи ми най-малкото странно....


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: vania dimitrova (IP регистриран)
Дата: 5 November, 2007 15:19

Странно звучи, да, сигурно, защото не ти се е случвало. Не сме спали от 3г, ама свикнах, не е това.. Детето става на парцал сутрин, крив и мрънка, чак към 10ч сме в градината.. Склонна съм да пробвам нещо хомеопатично. Това постоянно недоспиване и стреса от градината, все по-зле става..


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: chrisi (IP регистриран)
Дата: 5 November, 2007 20:26

chibi Написал:
-------------------------------------------------------
> Никога не ми е минавало през ума да давам нещо за
> успокояване на съня на детето си. Звучи ми
> най-малкото странно....
>
Странно е, защото не лекува причината - а само замъглява нещата. Само че за да се открие причината, е необходим дълъг разговор със семейството, промяна на практики, изпробване на неща (някои от които няма да свършат работа) и т.н. - което не се вмества в 20-те минути, които се отпускат за решаване проблема на пациента. Затова пък писането на рецепта отнема приблизително 30 секунди, и аптекарите са щастливи също eye rolling smiley
Аз също не вярвам, че подобни препарати могат да решат нечий проблем.Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: vania dimitrova (IP регистриран)
Дата: 5 November, 2007 20:47

При нас е ясно каква е причината, но освен да говорим, друго няма какво да направим.. Консултациите ни с хомеопата не са по-малко от час всеки път.. а тя е и психилог. Не мисля, че претупва случая.


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: Kristi (IP регистриран)
Дата: 5 November, 2007 23:34

vania dimitrova Написал:
-------------------------------------------------------
> Днес педиатърът ни даде Дормикинд или Дормикид, не
> мога да разчета.
На нас не ни помогнаха.Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: milina (IP регистриран)
Дата: 6 November, 2007 12:36

Ох,незнам но направо не се издържа вече!На 10-15 минути мрънка или реве,както спи!Върти се,отвива се,пие чай и вода по 500 гр.за ноща....направо сили нямам!За това ви попитах,казаха ми че са на билкова основа и оспокояват СЪНЯ!Но така и никой май не е ползвал тях!Дори и името и незнам!


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: Merinikc (IP регистриран)
Дата: 6 November, 2007 12:47

Уффф ,това с неспането не ми го говорете, вече почти 1г и 6месеца сме така,нямаме спана нощ без да ставам.Да не говорим че имаше перод в който съм спала на стол пред кошарите :be
Истината е че всичко е приод и ще отмине и аз се питам КОГА???То мрънкането е двойно и се будят един друг....рев рев :be
Принципно някой доктори предписват едни сиропчета който точно сънливостта са им страничен ефект,но това изобщо не е вариант,по добре стискай зъби и търпи отколкото да тъпчете детето с гадости.
А ако са зъбки пробвайте с хамомил(хомеопатично е)или Калгел или Дентиноск,Тантум верде...
Най-вероятно зъбките го мъчат милото...

Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: snejka (IP регистриран)
Дата: 6 November, 2007 15:31

По това време някъде, периода на избиване на зъбите, взех момата да спи при нас, за да не се налага да ставам през 15 мин да се успокояваме. След като избиха всички зъбки, към 2,5г., сама спря да се буди през нощта и вече си спи в нейното креватче. Не съм давала никога успокоявящи, освен 2х Панадол, които път й помогнаха да се успокои и отпусне да поспи известно време.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers
Сертифициран консултант към Националния комитет по кърмене
Група във Фейсбук; Страница във Фейсбук

Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: vaniakose (IP регистриран)
Дата: 7 November, 2007 21:32

Предполагам,че говориш за продукт на Кучоло или Кучило,не знам как се чете!Виждала съм реклама в '9месеца'.Но лошото е че тук съм ги срещала в магазини,които не са аптеки-т.е. няма контрол над разпространението и ползването им,иначе уж са на билкова основа!?


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: tanti (IP регистриран)
Дата: 13 November, 2007 11:49

Малката е по-неспокойната вкъщи. Заради коликите взех Долче Нанна на Бейби Кучоло. На тях пише, че са и за спокоен сън. Май действат.


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: nadja_r (IP регистриран)
Дата: 14 November, 2007 19:17

Здравей! Аз съм търсила Бейби Кучоло,но така и не намерих къде ги продават във Варна.
При нас май започват зъби и вчера купих Chamomilla vulgaris 15CH и сега и дадох.Другото,което реших да опитам е аромотерапията-взех си стойка и няколко вида масла.Снощи капнах във ваничката и малко лавандула и запалих за малко във спалнятя.Спа 1-2 часа повече от обикновенно,а на мен така ми се спеше ,че си останах в леглото до 11.00.


Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 14 November, 2007 19:21

Днес взех ДЕНТОКИД, хомеопатично за зъбите. Не е монопрепарат, но казват, че помага. Има и ДОРМИКИД, за неспокоен сън. Но реших да взема зъбното, защото предполагам, че неспокойния сън е от зъбите.мама на две момченца, две врабченца

Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: LINA/ (IP регистриран)
Дата: 15 November, 2007 20:29

Хамомила съм давала на Сиси когато беше неспокойна от зъбите,хомеопатичен продукт е ,при много неспокойни деца може да се дава през 1 час.Около мен има много доволни майки от този препарат.На гранулки е ,разтваря се във вода...

Член на сдружение "Български бебе център"

Мисис Ентусиазъм 2007г.
Мисис Кулинарна фурия 2007г.

Модератор на клуб Сдружение и благотворителност Моля,спазвайте клубните правила![club.biberonbg.com]
"Вашите деца не са ваши деца.Те са синове и дъщери на бленувания от вас живот.Те идват чрез вас,но не от вас.И въпреки ,че те са с вас,те не ви принадлежат.Вие можете да им дадете любовта си ,но не и мислите си.Защото те имат свои собствени мисли.Вие можете да подслоните телата им,но не и душите им.Защото техните души живеят в къщата на бъдещето,която вие не можете да посетите дори и в мечтите си.Вие можете да се опитвате да бъдете като тях,но не искайте от тях да бъдат като вас.Защото живота върви напред,а не остава такъв,какъвто е бил вчера."Х.Дж.

Re: Капки за спокоен сън?
Изпратено: Really (IP регистриран)
Дата: 16 November, 2007 12:21

А за Вибуркол - хомеопатични свещички, знаете ли нещо? И те били за спокоен сън, но дали имат ефект?


Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.