Седянка : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
vnimanie Ели има нужда от спешна трансплантация на тънки черва - отново е открита банковата сметка!
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 29 януари, 2010 11:45

Приятелка ми изпрати този сайт с историята на едно младо талантливо момиче! Не познавам лично Елена,но състоянието и ме разчуства!
Моля, поне разгледайте сайта,вижте очите на това момиче и ако имате възможност-помогнете!
Аз писах мейл с молба са банкова сметка и като ми отговорят ще я пусна тук.

[www.help-eli.org]

Титуляр: Елена Димитрова Димитрова
BGN: BG48 UNCR 7000 1519 3809 19
EUR: BG47 UNCR 7000 1519 3810 34
BIC(SWIFT): UNCRBGSF
Банка: UniCredit Bulbank

Средствата в тази сметка могат да бъдат използвани единствено за разходите по лечението на Ели.
В случай, че Ели няма нужда от всичките събрани средства, те ще бъдат прехвърлени на друг нуждаещ се.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Редактирано 12 пъти последният път 23.02.2010 17:39.

Re: Който иска -да помогне!
Дата: 29 януари, 2010 12:06

Пропуснах да напиша,че Елена е съученичка на моя приятелка, биберонка.
Сметката ще бъде публикувана най-вероятно утре в сайта!

Изпратено: amonita (IP регистриран)
Дата: 29 януари, 2010 12:30

Здравейте!
Благодаря на Гери, че пусна темата!!!
Аз се ошашках малко днес...
Това е моя съученичка, учили сме заедно в 22-ро у-ще в София от 9 -ти до 11клас. Бяхме супер задружен клас и много се обичаме!
Няма да изпадам в подробности.Много ми е мъчно и искам да направя всичко възможно за да помогна.
Не само защото тя го заслужава, защото трябва да се помага, защото всеки заслужава да изживее живота си и младостта си най-вече!
Моля се да се оправи и всичко а завъеши добре!
Нека който има възможност помогне.Аз самата нямам голяма финансова възможност, но ще предоставя като за начало 20лв, веднага щом стане ясна сметката.
Копирам от сайта информация и за благотворителна изложба:
Софийски университет организира благотворителна изложба с цел събиране на средства за трансплантацията на Елена. Може да заявите желание за участие в изложбата със картини и фотографии по e-mail: ilkonsulova@gmail.com, fhri@chem.uni-sofia.bg. Откриването на изложбата се планира като начало за 6ти февруари, с медийно участие. В случай на спешност, датата може да се изтегли по-рано, а с цел по-добра организация може и да се отложи, според състоянието на Ели и кампанията. Експозицията ще има паралелно в ректората на СУ и в Химическия факултет на СУ, бул. Дж. Баучър no1, първи етаж. Заповядайте!

Моят брат най-вероятно ще предостави снимки.

Изпратено: Atzilar (IP регистриран)
Дата: 29 януари, 2010 12:59

Гери, като получиш отговор с банковата сметка пусни инфото тук или на лични.

Lilypie Kids birthday Ticker Lilypie Kids birthday Ticker Lilypie First Birthday tickers Член на сдружение "Български бебе център"

Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 29 януари, 2010 13:04

Аз не разбрах от линка за какво точно става въпрос, за каква трансплантация, може би нещо не мога да се ориентирам. Гери, чакам и аз банковата сметка. И мен ме трогнаха очите на това момиче, а в началото дори нямах намерение да отварям линка. Дано оздравее!

мама на две момченца, две врабченца

Дата: 29 януари, 2010 13:07

Доколкото успях и аз да разбера е получила инфаркт на тънките черва и се е наложило да ги махнат.Има нужда от трансплантация на тънки черва....
2004г е претърпяла операция на дебелото черво.

Елена излезе от реанимация, казала няколко думи, "спокойно, мамо, ще се оправя".... Дай Боже Ели..с теб сме!!!

Дата: 29 януари, 2010 13:21

Софи, в раздела "новини" и "документи"/епикризата/ пише някои неща. Предполагам, че хората не са успели да напишат всичко в бързината да пуснат сайта.
Рали, утре ще ти пиша!Благодаря ти!

Re: Който иска -да помогне! help
Изпратено: beibifeis (IP регистриран)
Дата: 1 февруари, 2010 23:22

гери и аз съм за сметката,обаче не разбрах,защо да не се разпространява сайта и защо да не се вдига медиен шум?
все пак, това удвоява шансовете за набиране на средства.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Сееш мисъл и жънеш действие; сееш действие и жънеш навик; сееш навик и жънеш характер; сееш характер и жънеш съдба." Текери
-----------------------------------------------
Когато имаш Нужното и не му даваш Необходимото,оставаш с Нищото и чак тогава осъзнаваш същността на Малкото ,което е трябвало да дадеш!

Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 3 февруари, 2010 16:35

Горкото момиче... направо на чудо се разчита. plach Дано да успее да се пребори!

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Дата: 4 февруари, 2010 14:32

Здравейте, ще се опитам да синтезирам малко информация от последните дни:

1 февруари, понеделник

Ели научи за трансплантацията. Само тя си знае какво ѝ е, но го приема със смях. И знае, че ще се погрижим. Получихме епикриза, най-накрая. Обиколихме с десетки документи десетки институции. Опитваме се да скъсим всяка процедура, която може да забави трансплантацията... но най-много може да я забави липсата на средства. Военно-медицинска академия, където Ели бе оперирана, отказа финансиране. Сега всички погледи са вторачени в Министерството на здравеопазването и Комисията за лечение на българи в чужбина. Обещанията им са най-разнообразни - от цялата сума до част от нея, от решение в сряда до решение в петък. Напрежението за нас, близките, е огромно. Но да, ние ще се погрижим. С всички сили. С всички средства.

3 февруари, сряда

С една дума, ще се чака. Министерството на здравеопазването ще чака становище от Военномедицинска академия, което от ВМА не благоволиха и днес да подготвят; не могли да намерят трети член от комисията, да подпише. Е, можеше и по-зле да е, до вчера не подозираха, че трябва такова становище. От Министерството очакват вероятно и оферти от 3 чуждестранни клиники. Чуждестранните клиники също чакат документи от ВМА, и всяка чака по нещо различно. ВМА не знае какви документи чакат от клиниките. В министерството едва ли имат идея, че за оферта, на чуждестранните клиники им трябва нещо повече от епикризата. ДМС номер се очаква след окончателно решение на министерството. Медии биха участвали също след такова решение, а вероятно и след отваряне на ДМС. Мъчително.

Днес:

Ели е страхотна, за състоянието ѝ, нещата не могат да са по-добре!

Ако се наложи кампания, Софийския университет се е наел да организира всичко, до последната подробност. В контакт сме с благотворителни организации, фирми и клиники на 2 континента и 6 държави. За да започне каквото и да е, обаче, Министерството трябва да се изкаже по въпроса, което е свързано с време. Очаквайте развитие в рамките на една седмица...

Дата: 12 февруари, 2010 09:59

Публикувана е дарителската сметка в сайта на Ели, сега е моментът, в който всеки, който има възможност, може да помогне!

Дата: 12 февруари, 2010 11:19

[help-eli.org]

Ето го пак сайта!

Сега говорих с Ани.
Приятелите на Ели организират много мероприятия, към които бихме могли да се присъединим и да помогнем.Следете събитията!

Дата: 12 февруари, 2010 11:29

Здравейте!
Вече има дарителска сметка.Днес се очаква окончателния отговор на Министерството!
Ако се отпуснат пари за Ели, всички пари събрани по сметката ще бъдат предоставени на някое нуждаещо се дете!
Мероприятията които са подготвени ще се състоят при всички случаи. Отново средствата, ако по някаква щастлива случайност министерството поеме разходите, ще бъдат предоставени на нуждаещо се дете!

Има фейсбукгрупа, където се публикува всичко за тези събития:

http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=489835675191#!/group.php?gid=272213793079

Сайта:
http://help-eli.org/index.htm

Сметката:

BGN: BG48 UNCR 7000 1519 3809 19
EUR: BG47 UNCR 7000 1519 3810 34
BIC(SWIFT): UNCRBGSF
Банка: UniCredit Bulbank

От днес имаме официална оферта от клиниката във Франция: общата сума за която се борим, възлиза на 244,258.59 €. Офертите от клиниките в САЩ са от порядъка на 1,200,000 $, и държавата не би ги покрила, та ако ще да правят трансплантации на тънки черва с два пъти по-голяма успеваемост там.

От сърце ви моля помогнете с колкото може за да живее Еленка!

Re: vnimanie Ели има нужда от спешна трансплантация на тънки черва - моля, помогнете!
Дата: 13 февруари, 2010 00:37

Получих това съобщение!

Пристигнало е съобщение, с което информират, че Министерството на здравеопазването ще поеме разходите по операцията. Поради тази причина, сваляме дарителските сметки. Допълнителна информация в близките минути.

Чудесна новина!Дай боже всичко да стане навреме!

Благодаря на трите момичета от форума, които изявиха желание да помогнат.

Re: vnimanie Ели има нужда от спешна трансплантация на тънки черва - обновено!
Дата: 13 февруари, 2010 09:32

Гери, редактирах първия пост с твоята информация.

Дата: 13 февруари, 2010 16:48

Новината е страхотна.Толкова хубаво нещо не бях чувала от много време насам.Дано всичко да мине по вода, а държавата да продължава в същия дух и да пмага на всички нуждаещи се.
Усмихвам се с надежда...спокойна ималко по-сигурна в бъдещето!

Благодаря на всички които подкрепиха Ели!

Изпратено: aria_82 (IP регистриран)
Дата: 14 февруари, 2010 16:40

Браво , много се радвам за тази хубава новина.Такова усмихнато момиче заслужава да живее пълноценно и да заразява всички с прекрасната си усмивка.Ще следя страницата и как вървят нещата и ще се моля всичко да стане бързо и тя пак да танцува по улиците, както пише в сайта и smiling smiley

Дата: 14 февруари, 2010 17:41

Днес бях при Ели в болницата!
Изглежда толкова добре!!!
С прическа, хубава коса и нахилена до ушите.Гледа на всичко с чувство за хумор.Дори танцува в леглото!
Дано скоро се организира сичко и това да остане зад гърба и!

Дата: 23 февруари, 2010 16:08

След разговори с лекари, хирурзи, Министерството на здравеопазването, вече се знае положително, че Ели ще има нужда от средства извън офертата, която покрива Министерството. На сайта е публикувана банковата сметка за благотворителност отново, и е описано подробно за какво се събират.

[help-eli.org]

Така че, помагайте! help than you

Re: vnimanie Ели има нужда от спешна трансплантация на тънки черва - отново е открита банковата сметка!
Дата: 9 март, 2010 11:32

Днес Ели има рожден ден!
Нека всички се помолим колкото се може по-бързо да бъде преместена в клиниката във Франция и възможно най-скоро всичко да е зад гърба и!
КОгато и се обадих да и честитя ми каза, че днес за първи път от над 40 дни без да сложи нищо в устата си и е резрешено да пийне малко бульон. Милата, колко сили трябват да се пребориш със всичко това и да продължаваш да си усмихнат..
Организираните мероприятия за събиране на средства, от които тя все пак ще има нужда, извън поетите от министерството финанси, ще се състоят и са кое от кое по-хубави. Нка помогнем с каквото можем!smiling smiley
Има за вкуса на всеки!

Страници:  12>>
Страница:1 от 2

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.