Седянка : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
Леене на куршум
Изпратено: bebe_sani (IP регистриран)
Дата: 16 October, 2005 17:58

Вие запознати ли сте с леенето на куршум и ходили ли сте си да ви го правят?Аз до сега не съм вярвала в тези неща,но скоро едни мои приятелки си говореха на тази тема.Едната каза,че ходила при някаква баба и от леенето на куршум станала много спокойна.Другата пък щяла да си води детето,и след три леенета щяла да разбере от какво има страх и детето няма да се страхува или нещо от сорта.Вие какво мислите по тоя въпрос?Дали е хубаво да се ходи или напротив?


Re: Леене на куршум
Изпратено: blaga (IP регистриран)
Дата: 16 October, 2005 18:48

Ами да ти кажа сега има много шарлатанки и мошеннички.Моята майка ми казваше,че като малка,била съм на около 3год,съм почнала да плача на сън нощем и да пищя.Завела ме на доктор но те казали,че ми няма нищо.Една съседка казала на майка ми за някаква бабичка,която вече едва ли е жива,че леела куршум на деца.Майка ми ме заведе само 1път при нея а не 3 пъти,поне това си спомням.Жената прави там каквото прави и се оказа,че ме е уплашила голяма котка.След това не съм ревала и не съм имала проблеми,поне така казва майка ми.Но трябва да се пазите от шарлатанките.Успех
smiling smiley

Re: Леене на куршум
Изпратено: bebe_sani (IP регистриран)
Дата: 16 October, 2005 18:55

Мерси Благаsmiling smiley За малката е още рано да я водя,а и за сега да чукна на дърво е спокойно дете.Но напоследък аз съм много нервна.Не знам дали от напрежение,дали от грижите по малката или от редица други битови проблеми(или от всичко накуп).Но имам желание да отида,пък дано има някакъв ефект.Едната ми позната ходела при някаква баба извън София,но аз нямам възможност да отида чак там.Някоя мама знае ли такава баба в града?


Re: Леене на куршум
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 16 October, 2005 22:28

Аз водих Сами това лято в с.Лозен при баба Велика.Първият път беше и племенникът ми.Куршумът показа,че Сашко се е уплашил от бастун.Едно леене за него се оказа достатъчно.Сетихме се,че имахме един старец в блока,който гонеше децата с метален бастун и веднъж преби едно куче.Явно Сашко доста го е изживявал.За Сами се наложи да ходим 3 пъти,защото показваше,че има още страх.Дори и на мен ми ля.Каза,че имам ужасно много страхове.Ходих 2 пъти,но след като синът ми се оправи аз не отидох за себе си повече.До тогава не вярвах,но вече ДА.Въобще не твърдя,че е месия,но и моят доктор потвърди,че е виждал с очите си едно момче в казармата след стрес как е проходило!Една жена от селото ми каза,че си е отгледала децата при тази баба.В смисъл,че и при най-малкият стрес ходят и децата и са изключително спокойни.В цялото село бабата е на голяма почит и явно ходят за всяко нещо.Ние отиваме в краен случай.Дори сега си мисля,че е хубаво да ме пречисти,но си знам,че няма да намеря време.Дано не се налага действително.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Леене на куршум
Изпратено: mercy (IP регистриран)
Дата: 16 October, 2005 22:37

Аз ходя при една баба да ми лее куршум, когато преживея някоя уплаха. Примерно преди 2 години в София ме подгони глутница кучета и каквато съм пазлива много се уплаших. Отидох при бабата и тя веднага отсече- от кучета си се уплашила и даже ми ги показва къде били излязли на куршума. В зависимост дали се събере от първият път, тогава ме вика да ми лее втори или трети път.
И Неди съм водила да му леят куршум, когато си падна на главата, е то тогава даже на цялата фамилия ляхме куршуми eye rolling smiley
Не знам до колко работи при други хора, но аз съм се настроила, че по този начин по-лесно се освобождавам от стреса.
Абе внушението е голяма работа! smiling smiley

Re: Леене на куршум
Изпратено: bebe_sani (IP регистриран)
Дата: 16 October, 2005 23:13

А можеш ли да напишеш къде е тая баба и дали приема всеки?


Re: Леене на куршум
Изпратено: Nadia Sto (IP регистриран)
Дата: 18 October, 2005 10:48

Леенето на купшум става и с дрешки на детето, не е задължително да се води и то.
"Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят."
Паулу Коелю ("Петата планина")

Re: Леене на куршум
Изпратено: Desa (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2005 09:51

На мен също са ми лели куршум. По нашия край е много популярно. Изумително е, че наистина показва от какво си се уплашила и казват, че в повечето случаи има ефект. Може би, наистина трябва да вярваш, че ще ти помогне, защото при мен въпреки че познаха от какво ме е страх, аз продължавам да се страхувам от кучета... Нищо не ти пречи да пробваш. Ако не ти помогне, няма да ти навреди, нали!

Re: Леене на куршум
Изпратено: bebe_sani (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2005 09:53

Ще се радвам,ако някоя от вас знае и напише къде мога да отида да ми леят куршум в София?Питала съм и мои познати,но те знаят разни баби по селата.


Re: Леене на куршум
Изпратено: desy petrova (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2005 09:59

И двамата съм ги водила да им леят куршум,защото се събуждаха през ноща с писъци.Определено имаше ефект,защото станаха по-спокойни нощите ни.Но се втрещих,когато ми се наложи и на мен от ефекта.Когато Калоян лятото падна много лошо на глава,цял следобед с него по болници,явно така съм се уплашила,че после няколко дни имах чувството,че ще умра,изтръпваше ми цялата глава,кръвно-80/40,гадене,абе...ужас.И лекарствата не ми помагаха.Отидох при една баба,която ми ля куршума само веднъж и ми бая с великденско яйце и след няколко часа нямаше и спомен от проблемите.Може и втълпяване да е ,обаче ми помогна. uspeh


Re: Леене на куршум
Изпратено: bebe_sani (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2005 10:14

А къде е тая баба,Деси?


Re: Леене на куршум
Изпратено: desy petrova (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2005 10:17

Аз съм от Варна.Разпитай твои приятелки и познати,не може да не знаят някоя.


Re: Леене на куршум
Изпратено: bebe_sani (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2005 10:19

Аз от няколко дни разпитвам,но никаква информация нямам за сегаsmiling smiley


Re: Леене на куршум
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 19 October, 2005 23:50

bebe_sani Написал:
-------------------------------------------------------
> А къде е тая баба,Деси?
>
Да, моля те, напиши какви са й координатите. Моето момченце е много неспокойно и вече се чудя как мога да му помогна.


Re: Леене на куршум
Изпратено: desy petrova (IP регистриран)
Дата: 20 October, 2005 09:32

Доника,пуснах ти ги на лични. smiling smiley


Re: Леене на куршум
Изпратено: li0n (IP регистриран)
Дата: 20 October, 2005 17:01

И аз скоро водих малкия при една баба да му лее куршум, но не сме от София да ти я кажа. Не знам внушение ли е, но разликата е огромна от преди това.

Йордан


Виктория

[galeria.biberonbg.com]

Re: Леене на куршум
Изпратено: bebe_sani (IP регистриран)
Дата: 23 October, 2005 09:06

Някоя ако знае за баба,която лее куршум да ни каже,моля виsmiling smiley pregradka


Re: Леене на куршум
Изпратено: samko (IP регистриран)
Дата: 24 October, 2005 19:42

С.Лозен.Баба Велика.Вторник и петък след 15часа.Пита се в селото за адреса.От Орлов мост се взима маршрутка,която след село Герман стига и до Лозен.Около 20мин.е пътя.Естествено с кола е по-добре.

-------------------------------------------------------------------------------
Не пропускайте година без преглед на колпоскоп и направена цитонамазка!

Re: Леене на куршум
Изпратено: mimiign (IP регистриран)
Дата: 25 October, 2005 11:48

В нашия край леенето на куршум се прави предимно от ходжа или стара баба-туркиня и на мен ми препоръчаха след като сме християни по-добре да се обърнем към църквата.Чух добри отзиви от хора, чийто деца са спряли да заекват или пък са изчезнали поблеми със съня.
И така водих Анитка при попа и той й пя молитва за изгонване на страхове и спокоен сън. Не че сме имали кой знае какъв проблем, но тя постоянно си мрънка, че е страх от нещо и затова реших, дядо поп да й пее. Ани много обича да ходе на църква и да "цунка коните" /целува иконите/ и затова реших, че това ще е по-добрия за нея вариант.

А като бяхме малки баба ми често ни носеше дрешка да ни леят куршум. Куршума показва от какво си се уплашил и дават някаква вода, която да пиеш и да се миеш 3 дни. Също така се спи 3 дни с дрешката. Ние не сме ходили, така че не е необходимо да водиш детенцето когато трябва да му се лее куршумRe: Леене на куршум
Изпратено: valvalentinova (IP регистриран)
Дата: 18 October, 2009 20:47

1. леене на куршум(по-силно е от леенето на восък).мои познати са ходили и са доволни- баба Анка(тя и гледа)-софийско село Стъргел-по пътя за Горна Малина,отбивка вляво.071503665(набира се директно).
2. леене на куршум се прилага не само при страх, но и за изчистване на отрицателната енергия(натрупана от злоба, завист, проклетисване и т.н.).
3. за изчистване на по-малко отрицателна енергия,(а и профилактично):стои се в средата на църква(точно под купола).
4.в интернет намерих: баба от село Петково-до град Елин Пелин.
5.ходжите НЕ СА за препоръчване-амулетите са вид магия,а там винаги едно е за сметка на друго.

Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.