Седянка : © Български Бебе Център
Стана ми странно
Изпратено: tancheto11 (IP регистриран)
Дата: 13 June, 2011 23:46

Мили, мами, искам да споделя какво ми се случи днес. Нещо, от което съм малко притеснена. На някои от вас може да се стори смешно и глупаво, но и аз на моменти си казвам,че е такова да се успокоявам.
Прибирайки се от разходката с малката се отбихме до една сергия за зеленчуци. Докато чакахме клиента пред нас малката започна да се усмихва и закача с една баба, явно позната на продавачката, която стоеше на стол в края на сергията. Тогава бабата й обърна внимание и започна да разказва,че обичала бебета, ама нейната внучка била вече голяма и т.н. Попита ме как си казва и колко е голяма, но изненадата ми беше още по голяма, когато попита в кой месец е родена и после датата. Аз пък не знам защо и това й казах,в същия момент съжалих,защото видях как тя започна да шепти нещо,мърдайки си устните.Всичко това се случи бързо,а и тя повече нищо не каза, моят ред пък дойде и започнах да пазарувам, а бабето си тръгна. Та сега се питам защо й бяха нужни месеца и датата на раждане на детето ми и какво си шептеше тя. Може би трябваше да я попитам, но и аз останах като попарена,като че ли не знаех какво да правя, като че ли съжалявах, че съм й казала. Не мисля, че е урочасала малката, защото тя е спокойна, но все пак едно такова ме гложди.
Не знам доколко вие вярвате на такива неща, аз съм някъде по средата в това отношение.Не ми се иска дори да мисля за такива неща,но понякога ме плашат.На някого случвало ли се е непознат да го разпитва толкова конкретно за детето му? Прави впечатление,защото не е,както в парка се питаме за децата си с други мами.
...мога само да се моля Бог да пази децата ни!

Re: Стана ми странно
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 14 June, 2011 09:17

Не се вкарвай сама в излишни филми! И мен са ме питали за месеца, а ако имат близки приятели или роднини, родени през този месец, е съвсем нормално да питат и за датата.
Е, вярно, аз в глупости като урочасване и т.н. не вярвам!


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Re: Стана ми странно
Изпратено: farfalla (IP регистриран)
Дата: 14 June, 2011 11:02

Нормално е да се притесняваш в този случай, става въпрос за детето ти, все пак. Но сама си го казала накрая - "Бог да пази децата ни!". Ако не се впрягаш в излишните филми ще си спестиш много нерви.
Страшно се дразня от някои "модерни" неща в днешно време - всички медии насаждат на хората чрез съответните си предавания и рубрики, че трябва да се съобразяваме с небесните светила, хорското шепнене, боклуците пред къщи и пр., и пр., за да бъдем щастливи. Това, че някой е кихнал накриво, не ми пречи да се усмихвам и да се радвам на нещата около мен. А на проблемите, които неизбежно понякога се струпват, дори да са с неясен за произход (щото хората в тия случаи винаги те съветват, че си урочасан),няма да им позволя да ме направят роб и на гадателската индустрия - станеш ли й "клиент" веднъж - няма отърване, дойна крава си и те смучат.
Затова - нека Бог да ни пази, понякога дори и от самите нас и нашите страхове.
И да, и аз не вярвам в урочасване.Редактирано 2 пъти последният път 14.06.2011 11:10.

Re: Стана ми странно
Изпратено: Biserka (IP регистриран)
Дата: 14 June, 2011 15:53

Не се птитеснявай излишно.Когато дъщеря ми се роди и се видяхме с моя близка приятелка,тя по същия начин започна да си бърбори тихичко нещо ,пипна я по челцето и каза,че и бае против урокиАз не вярвам в такива неща и с е позасмях, като се има предивд ,че тя е млада модерна жена .После се заговорихме на тази тема и тя спомена ,че баба и е баела против уроки и го е предала и на нея Точно на подобно нещо ми прилича,това което си описала,така че се успокой и се радвай на хубавите неща


[galeria.biberonbg.com]

Re: Стана ми странно
Изпратено: Niko2009 (IP регистриран)
Дата: 14 June, 2011 17:52

Не се тревожи излишно,по-добре не се поддавай на подобни настроения.И на мен скоро ми се случи нещо подобно,бяхме на разходка с малкия ми син,той е на 2 години и 4 месеца,както обикновено аз си вървях напред,а той след мен със скоростта на костенурка,в един момент се разминах с една циганка,не от най-парцаливите,но не и от по-образцовите,средна хубост,обърнах се и подвикнах на Нико да идва най-после,в момента,в който се разминаваха циганката му се израдва и даже го целуна,въобще не успях да реагирам,бях на два метра от тях ,в първия момент ми стана неприятно,но после си казах-какво толкова,зарадва му се жената,като всички останали.Така,че ако аз не вярвам на подобни неща,нищо няма да се случи.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
Нека се държим така,че да има по-малко наранени детски души!
"За едно дете няма по-голям ужас от това да не го обичат, да го отблъснеш е за него пъкълът, от който трепери...ако можехме да ликвидираме отблъскването човекът щеше да бъде друг.Може би шантавите щяха да са по-малко...и затворите щяха да са по-малко.Но всичко е там, в началото" Стайнбек

Re: Стана ми странно
Изпратено: Ralipilote (IP регистриран)
Дата: 14 June, 2011 18:06

Щом жената си мърмори така явно му е баела на детенцето срещу уроки-обикновено започват и да се прозяват баячките.Детето ти само е отишло при бабата-не подценявай неговия инстинкт-явно жената е излъчвала позитивна енергия, децата не се закачат с кого да еsmiling smiley

J'aime la vie! ma famille, mes amis, la glace vanille et surtout les " gens biens" quels qu'ils soient, quoi qu'ils fassent, quoi qu'ils gagnent!!je déteste les opportunistes, les cons, les radins et surtout l'ignorance des autres! AIMER!!

Re: Стана ми странно
Изпратено: Kristi (IP регистриран)
Дата: 14 June, 2011 20:34

Съгласна съм с другите- най-вероятно бабчето е харесало детенце и е баела. Аз също не вярвам в това, но мой колега, който постоянно ходи с червен конец на ръката ми описа по същия начин баенето. Вярвай, че бабата го е направила за добро за детето за да не привличаш лоши мисли. Подсъзнанието на човек има голяма сила, затова мисли позитивно.

Re: Стана ми странно
Изпратено: foxi_s (IP регистриран)
Дата: 14 June, 2011 22:20

А може да си е приказвала нещо просто на себе си,нали?Старите хора често си говорят сами.
Я споко,не вярвай на глупости,има много по-притеснителни неща.


Lilypie First Birthday tickersLilypie Fifth Birthday tickers

Re: Стана ми странно
Изпратено: tancheto11 (IP регистриран)
Дата: 14 June, 2011 23:10

Прави сте,всички,че не е разумно да си правя филми от това, вероятно жената го е направила за добро. Но когато нещата са ни неизвестни понякога ни плашат. Ето например аз не се и сетих в този миг, че както пишете вие, вероятно бабата е баела на малката.
Разбира се, че си помислих- като стар човек може и сама да си говори понякога, но беше съсредоточена и гледаше през цялото време детето. Но наистина най-вероятно нищо от това не е било, за да навреди по някакъв начин на малката, та кой би направил нещо лошо на едно малко дете, което даже ти се усмихва и търси очите ти.
Благодаря ви,момичета за успокоителните думи Аз днес съм доста по-спокойна, даже през повечето време бях забравила за случилото се. Та нали трябва да мислим само хубави неща, за да ги предизвикваме smiling smiley

Re: Стана ми странно
Изпратено: kleopatraa (IP регистриран)
Дата: 27 June, 2011 13:00

Аз съм същата, много бързо се "вкарвам във филми" smiling smiley даже бих се върнала на сергията да поразпитам продавачката за тази бабка. Нали пишеш, че вероятно са познати misli

Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.