Седянка : © Български Бебе Център
Страници:  12345>>
Страница:1 от 5
Кой ще ни оправи.....
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 16 June, 2011 23:18

От една седмица съм в България. Промяна от последното ми прибиране има, огромна и надолу! Възмутена и безсилна съм. Наблюденията ми са от летище София и град Русе. Мизерия. Треволяк. Бъзак. До кръста.Не змии, гущери и плъхове, ами и крокодили ще се завъдят. Улични кучета под път и над път.Някои си лежат, други скачат и гонят колите. По тротоарите е безумно сложно да се движиш с количка. Маркировка няма почти никъде. Пешеходните пътеки почти не си личат, там където ги има, са в резултат на загинало дете. Хората са злобни, намръщени. Кажеш ли някъде "добър ден", хмммм - не ти е чиста работата, нещо ще искаш.
Всички се оправдават с безработицата, кризата...Ами в един жилищен вход има поне 10 баби, скучаещи и трудоспособни. Не може ли вместо да се гледа по цял ден за Ферхунде и Мехмед, да се оплеви градинката пред входа? Не е нещо, което трябва да се върши всекидневно. Коментирах това с един познат и той ми отговори "не е моя работа да плевя трева".
Ок, нямат пари общините. Не може ли със собствени сили да се направи нещо? Помня преди години как се събирахме целият вход и си чистехме пред входа, поддържахме детските площадки. Една кутия боя не струва "кон и вол", по 20 ст, да се съберат от апартамент, и ето- катерушките и люлките са боядисани. Нямали, ама не спират да пушат, а една кутия цигари е 5 лева!!!
Отивам до водното с количката онзи ден. Да , ама има 5-6 стъпала, които няма как да прекося сама. Докато се суетя, кой, как и какво, излиза охраната /чичко на над 65/ и най-учтиво ме приканва да вляза да си платя.Казвам, че имам нужда от помощ за количката и го питам ще ми помогне ли, при което получавам отговор "ааааа, не.не ми влиза в задълженията". За кратко изгубих ума и дума /а, рядко ми се случва/. Еле, помогна ми. На излизане, пак моля да ми помогне. Той става /на бюро е седнал!!!!/, отваря ми вратата, излизам,той затваря и си сяда на бюрото. Аз пак увисвам пред въпросните стъпала. Ама като запалих, като го подкарах....побеснях. Помогна ми пак, но на излизане ми каза "виж'те к'во госпожо, помагам ви, щото аз искам, не ми е задължение това. и да знаете, че другите майки само си качват количките".......
Все едно че го накарах да ме чеше по гърба.
Доста неща мога да напиша за няколко дена, започвам да си мисля, че бг мъж освен да пие ракия и да бие с юмрук по масата , за друго не става.
А чуят ли, че си идваш "от чужбината", майко мила, гледат те все едно си някво зло, дошло да им развали "рахатлъка".
Мацките иначе наконтени като фолк гърли, неизменната цигара е в устата, а речника им......ум да ти зайде....
Хората с които говорих по тая болна тема ми казват "оооо, свиква се". Ами аз не мога да свикна с безхаберието на хората, и това че някой друг ни е виновен вечно!
Защо така?

П.П. Линк към албума ми във фейса, това което виждам изглежда така


[www.facebook.com]


От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плътРедактирано 1 пъти последният път 16.06.2011 23:22.

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 17 June, 2011 13:00

Поздравления за темата! aplodismenti Много точно написано!

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: zorka (IP регистриран)
Дата: 17 June, 2011 19:19

Точно преди месец ми се наложи да се прибера в България за десет дни.
Ужасно неприятно впечатление оставиха у мен, повечето работи, споменати от Мимка.
Безбройните бездомни кучета и котки, безумно шофиране, разбити тротоари....
Огромни петна от масло по паркингите пред блоковете, които преди даже не съм и забелязвала.
Всеки път, когато се качвахме в такси, ми мятаха изумени погледи как се опитвам да закопчея задните колани...Трябва да отбележа, че има,е такива в повечето коли, обаче самите шофьори масово карат без колан.
За сметка на това заведенията и магазините бяха пълни с народ.
Наложи ми се да пътувам с влак Пловдив- София, едни стръмни стълби, как се качва с дете и куфар, не питайте, удобства за инвалиди НИКАКВи.
Слава богу, намериха се любезни кавалери да ми помгнат без да ги моля.

Как ще се оправим ли- глоби, глоби и глоби. и хора, които наблюдават те да бъда събирани, а не да има "дай 10 лева и няма да пиша".
Това за начало.
И малко повече гражданско самосъзнание, а не "те други не го правят, няма да го правя и аз"


"Може би изобщо не съществуват добри и лоши приятели... може би просто има приятели, хора, които се застъпват за теб, когато страдаш и ти помагат да не си толкова самотен.
Може би заради тях винаги си струва да се боиш, да се надяваш, да живееш.
И дори да умреш, ако трябва. Няма добри приятели. Няма лоши приятели. Има само хора, с които желаеш да бъдеш, не можеш да не бъдеш; хора, които изграждат дома си в сърцето ти."
Стивън Кинг, "ТО"

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: Ralito (IP регистриран)
Дата: 17 June, 2011 23:14

И аз вмомента съм в Бг.Мизерията и намръщените хора няма как да не ги спомена и аз.Мързеливостта,мърлявостта и безхаберието им също.Има и неща,които са се променили в добра насока/макар да не се сещам точно сега за такива/.
А,да..откъм обслужване са се научили да се усмихват и да бъдат мили с клиентите,защото това им влиза в задължението.
За бездомните кучета - София е същата история.Напаст,глутници,ужасии.Не знам колко още хора,деца трябва да бъдат разкъсани,за да се вземат мерки.

Разгледах албума с интерес. crazy


Lilypie Kids Birthday tickers

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: Iana_A (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 01:04

Е кой да ни оправи?... никой разбира се.
След 1 месец повечето неща няма да ти правят впечатление, след 2 месеца ще си "свикнала", след 3 месеца ще почне да ти харесва и след 4 месеца ще виждаш само "хубавите неща". Така, че стискай зъби, остават ти само 4 месеца до "промяната". smiling smiley

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: venn (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 08:41

кой да ни оправи ли? Ами ние самите! И не спирам да повтарям това на всички около мен - пък изобщо не ми пука дали ме гледат като извънземно или не winking smiley И знаете ли, понякога има ефект.
Ще ви разкажа една добра история - миналата година за пръв път организирахме в нашата фирма "Доброволчески ден". Първите няколко дни като пуснахме съобщението, всички гледаха доста скептично и странно, шегуваха се с мен и колегите и да - чувах реплики от типа - ама сега що ние да ходим да събираме боклуци, а не тия дето получават социални помощи... Обаче - започнаха да се записват по един по двама колеги, заформи се групичка - тогава пък чух коментари - ми да, щото е работен ден, ще изклинчат от работа. Събрахме се хубава група, участвахме на две места - основно чистене на парк, на другото - с мотиките отесахме една запусната градина в център за хора с увреждания /заедно с пациентите/ и засадихме дървета. И накрая като се събрахме двете групи - не мога да ви опиша какъв ентусиазъм блестеше в очите на тези хора - едната група разказваше на другата и обратно. На есен повторихме инициативата - този път в НЕРАБОТЕН ден - знаете ли какво стана? Същите хора не само се записаха, но въвлякоха още и по-важното - доведоха и семействата си smiling smiley И когато с едната група отидохме да вършим друга работа в същия център - колегите се втурнаха да видят дали са се хванали нашите дръвчета smiling smiley. Тази пролет направихме за трети път инициативата - записаха се и нови колеги, станахме повече. Като черешката на тортата - поканихме едно две училища, като аз много не се надявах на успех, казвам си - тинейджъри, къде ти ще чистят - дойдоха 80 ученика и чистиха наравно с нас, за веобща изненада smiling smileysmiling smileysmiling smiley дето все мърморим, че новото поколение за нищо не става...
Защо ви разказвам това ли? Защото за мен това е доказателство, че всичко е в наши ръце и не трябва да се отказваме да променяме нещата около нас към по-добро, макар и с малки стъпки, но упорито и всеки ден - само защото сме се сблъскали със скептицизъм, че и с простотия (визирам в случая охраната с "не ми е това задължението" или таксиджията дето ми вика - ама защо ви е колан на задната седалка, или сервитьорката, която млящейки дъвка ме пита - кво шъ искаш) Е те на такива никак не им премълчавам, ами си им реквам право куме в очи, пък те колкото и да са дебелокожи, все нещо може и да ги впечатли winking smiley

И Мимка - видях албума ти, всичко това и ние го виждаме, но има и доста хубави неща, които мисля си пропуснала да включиш winking smiley Категорично НЕ ми харесва показаното, но не мога да очаквам, че "някой ще дойде да ни оправи" - от нас си зависи!
И още нещо - не знам къде живееш по принцип, но при вас всичко ли е "като от списание"? Ама честно - нима няма неща за усъвършенстване? Не ми се вярва smiling smileyРедактирано 2 пъти последният път 18.06.2011 08:44.

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 10:23

Янчееее, сакън. Планувам да се прибирам преди да "свикна".
Вен, не е всичко като "от списание", но НЯМА бездомни кучета, НЯМА трева до кръста /няма и трева до кокалчетата/, НИКОЙ НИКОГА не се е замислял дори дали да ми помогне за количката, ИМА пешеходни пътеки, където се спира, ИМА тротоари, където може да се върви. Има детски площадки, където НЕ СЕ ПУШИ /забранено е/.В баровете и дискотеките също. Съседката не си тръска трохите и остатъците от вечерята през терасата. Не си хвърля фасовете през терасата.
Ей, такива "дреболийки" правят впечатление....
А, че всичко е в наши ръце-спор няма. Затова и не мога да се примиря със "ами...кофти е, ама се свиква". Но българина винаги се оправдава, такива сме и "навън"....От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плътРедактирано 1 пъти последният път 18.06.2011 10:25.

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 11:00

И понеже не ме пуска да редактирам, автобусните спирки не са изрисувани и олепени с плакати за "силиконовата долина" /това гледам е из целия град/, или каквито и да е други. Не е санирано във всички цветове на дъгата...
Заглавието на темата е риторично. И след като не се харесва това което се вижда, защо не се прави нищо? Визирам обществото като цяло. Има и общини, къдете положението не е такова.
Станали сме като щрауси, главата в пясъка и сме 6.


От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: beibifeis (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 11:02

Щекотлива темичка, много болна за мен и много...спорна.
Подкрепям Вен!
Мисля,че както има хора,на които не им пука,така и смятам,че има други,които водят ежедневни борби,които не са съгласни и не са се примирили.Поне за дузина мога да се сетя само във нашият форум, на прима виста.
Мимка,ще ти отговоря полушеговито,полусериозно,така,както отговорих на приятелка наскоро (не целя да те засегна):"Ами,като сте борбени и виждащи,защо предпочетохте терминалите,като изход?Пък,елате си и ни покажете,как да се оправим,след като ние в България не можем!"
Сега съвсем сериозно,съгласна съм с написаното от теб,съгласна съм,че България не е идеалното място за живеене.Ти сама казваш: "безсилна съм",ето така си казва и болшинството(дори и да виждат всичко посочено в темата).
Не мисля,че сме безсилни и аз,като Вен,все това говоря.
И вие,хората,които си идвате за малко,може да дадете своят принос,с нещо дребно,като например : слез с детенце на площадката,когато има повече мами,свали им две метли и две чувалчета за боклук и с благ тон:"Хайде,мами,да направим по-приветливо мястото на което играят дечицата ни!".Ще видиш,че ще има откликнали.
Ако имаш предложение,което мислиш за осъществимо,влез при градският управник,отговарящ за това,сподели го,настоявай за отговор...
Имам съученичка,която,като си дойде от Щатите лятото и като се"запретне",разкатава лятната почивка на общинарите-то са вестници,телевизия,писма и ефект има.
Ние от тук,вие от вън-ето кой ще ни оправи!
Не стават бързо нещата,бавна е машината,но все някога ще стане и при нас,така,като по "белият свят".
Аз мисля,че докато има хора,живели добре по татово и все още са част от властта,промяната,такава,каквато ни се иска, няма да настъпи.А,защо тези хора са във властта ли?Защото има кой да ги избира!Младите бягат в чужбина,оставащите,които се борят са по-малък процент.Други просто са се примирили,както казваш ( и дори не ходят да гласуват).Остават едни големи проценти,които гласуват срещи две кебапчета и които чакат на социални помощи и пенсии и мърморещи под сурдинка...А така държава не се прави!
Ами,това поколение,което расте без своите родители(ангажирани с кариери или работа в чужбина)?Оттам какво ще излезе,тепърва ще берем и тези плодове...кой да го научи,кой да му покаже и каже...

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 11:12

Мдааа, темата не е "кой ще ви оправи", а "кой ще НИ оправи". Не живея в Бг, но тук си плащам данъците редовно, гласувам оттам и съм български гражданин.
Т.е. в числото съм и аз и всички като мене.
Вчера излязох с Бела в кварталната градинка, обрах няколко бутилки от вода, хартийки...и ги хвърлих в кошчетата / те не са никак малко, ама що не се ползват..../.Имаше доста майки с деца, пенсионери, ученици...гледаха ме все едно съм луда, правеща оборки от скука.Все ми е тая, де. Ама днес като мина пак оттам, ще е същото....От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 14:12

Остави другото, да направиш нещо, което не ти влиза в работата, ние за собствените си задължения сме мърлячи. Вчера, например, докато водих Станиславка на урок, наблюдавам от автобуса - на едната спирка млад мъж /не ученик/ изяжда някакъв сладкиш, мята боклука до магазинчето, подритва го с крак и продължава да си чака автобуса. Ама на всяка спирка има кошче и не е кой знае какво усилие да минеш 2-3 метра и да го ползваш по предназначение. На връщане една жена паркира на тротоара до детската градина /в съседната тема писах, че е забранено/, при положение, че на паркинга на 5 метра встрани имаше свободно място. И после - защо ни е мръсно и неуредено? А ние спазваме ли си задълженията, че да мрънкаме, че другите не го правят?
Сега в София имало акция за глобяване на неправилно пресичащи пешеходци. А защо в другите градове няма? И защо извън акцията не глобяват пешеходци? И защо като не са в специална акция, не глобяват собствениците на автомобили, паркирали на забранените места или с други подобни нарушения?

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!Редактирано 1 пъти последният път 18.06.2011 14:13.

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: beibifeis (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 15:46

Дони,има.В Търново например,още през 98-ма год.глобяваха пешеходци и сега се прави.И съм впечатлена колко са вежливи всички ( и пешеходци и шофЬори).
За глобите,сте много прави.И аз мисля,че там ключът за една по-чиста България,щом няма съзнание.
Вижте,какво ми попадна днес, ровейки из нета ( и после кажете,че случайностите са случайни smiling smiley )
________
"Тези дни в едно свое интервю Валя Балканска, която няма нищо общо с царя- нито родословно, нито манталитетно, нито каквото и да е друго, изрече същите думи за нас-българите. До прозрението стига след завръщането си от Япония. Изумена от едно непознато за нас отношение, което японците имат към живота и помежду си. Отношение на преклонение пред живота и приемане с пълно смирение и благодарност на Волята Божия.

От тоталитаризъм към див капитализъм и олигархия-това са трансформациите на българския преход. Орисани ли сме да останем най-бедната страна в ЕС, с най-тъжните и безнадеждни хора? Без светлина и надежда за промяна, без хоризонти и перспективи?

Не. Има изход. И път има. Промяната в колективното ни съзнание (чип) може да стане само като приемем Бог и го поставим в центъра на ценностната ни система. Само тогава ще можем да се справим с неблагополучията в общия ни живот, а злополучията ще намалеят. И само така-с едната ръка се хващаме за косата и се дърпаме от блатото, в което сме затънали до шия, другата-протягаме към човека до нас, а взорът-обръщаме към Небето. С молитва и Вяра".

автор Венелина Попова

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: venn (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 18:18

мимка_м Написал:
-------------------------------------------------------
> Мдааа, темата не е "кой ще ви оправи", а "кой ще
> НИ оправи". Не живея в Бг, но тук си плащам
> данъците редовно, гласувам оттам и съм български
> гражданин.
> Т.е. в числото съм и аз и всички като мене.
> Вчера излязох с Бела в кварталната градинка, обрах
> няколко бутилки от вода, хартийки...и ги хвърлих в
> кошчетата / те не са никак малко, ама що не се
> ползват..../.Имаше доста майки с деца, пенсионери,
> ученици...гледаха ме все едно съм луда, правеща
> оборки от скука.Все ми е тая, де. Ама днес като
> мина пак оттам, ще е същото....
>
>
Мимка - ето ти "твоя" отговор на въпроса, дадох по-горе "моя". Да не се примиряваме - и да не си мълчим! winking smiley

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: venn (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 18:21

Donika Написал:
-------------------------------------------------------
> Остави другото, да направиш нещо, което не ти
> влиза в работата, ние за собствените си задължения
> сме мърлячи. Вчера, например, докато водих
> Станиславка на урок, наблюдавам от автобуса - на
> едната спирка млад мъж /не ученик/ изяжда някакъв
> сладкиш, мята боклука до магазинчето, подритва го
> с крак и продължава да си чака автобуса. Ама на
> всяка спирка има кошче и не е кой знае какво
> усилие да минеш 2-3 метра и да го ползваш по
> предназначение.

Дони, в такива случаи моето решение е - отивам най-демонстративно, вдигам боклука, хвърлям го в коша и казвам усмихнато - Не беше трудно, нали?


На връщане една жена паркира на
> тротоара до детската градина /в съседната тема
> писах, че е забранено/, при положение, че на
> паркинга на 5 метра встрани имаше свободно място.

В такива случаи ме е хващало яд, че не знам къде да се обадя - но съм си поставила за цел да проверя номера на паяка winking smiley

> И после - защо ни е мръсно и неуредено? А ние
> спазваме ли си задълженията, че да мрънкаме, че
> другите не го правят?

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: Ralipilote (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 18:40

Въпреки, че любимата ми Франция винаги е била еталон, вандали има навсякъде-ще се намери кой да изрисува спирката, кой да счупи коша за боклук, кой да си изхвърли боклуците, където не им е мястото...не както тук, но има и там.Има обаче и много хора, които чистят-работят на заплата към чистота и вече обират боклука в 1ч през нощта, а сутрин мият улиците със сапун в 5ч сутринта....
Да,няма кой да се замисли дали да ти помогне с количката, но мен и тук са ми помагали.
Бездомни котки и кучета няма/на котките от червата им правят хирургически конци/, има приюти за животните-струваше 70 евро да си вземеш бездомна котка оттам по мое време, защото й бият всички ваксини.
Всичко е до съзнание. Като съм била на къмпинг с приятели фр, и фасовете си събираха в чувалите за боклук преди да си тръгнем като махнехме палатките.
Тук, в стз, децата пред блока сами си чистят поляната, на която играят-въпреки че на някои от тях родителите им хвърлят корите от динята през терасите от другата страна на блока. Децата си поеха сами инициативата да си измислят и нещо за кош за поляната, на която играят-за да не се чудят в кой джоб да си събират отпадъците.
Аз съм от тези, които рискуват да си изядат боя, ама все се обаждат като видят някой да хвърля неща, където не им е мястото.
ДА, за това съм да има глоби-нека да се знае кое как и защо.
Та, мимка, ако няколко дни подред минеш да обереш нещата и на висок глас ако щеш обяснявай на детето си защо чистите, със сигурност ще видиш и други майки да се сетят. Или още по-добре -направо се обърни към тях както ти е писала Бори.
А за това да те гледат ужасно като разберат че идваш от чужбина, ще ти кажа, че съм абсолютно съгласна с теб.И всички си мислят, че имаш милиарди и всичко ти се урежда със щракане на пръсти.
Минавала съм в села...и никога не съм виждала опаковки от чипс да се мятат по поляните, или бутилки от вода. Така че, селянинът като отиде в голямото село софия/ моля да не се обижда никой истински столичанин/, тогава започват да правят като съседа си...защото винаги най-бързо се усвоява отрицателният модел на поведение,,,
Бори, и аз бих избрала терминала, заради соц. политика в окрадената ни държава.Не заради два песа и това, че някой ми се е изхрачил в краката, докато вървя-простаци навсякъде има.
Не е лесно да се търси пламък в очите и ентусиазъм там, където отдавна е изгаснал. Но е успокоително да знаеш, че има хора, които не се отказват и не си единственият луд ентусиастsmiling smiley

J'aime la vie! ma famille, mes amis, la glace vanille et surtout les " gens biens" quels qu'ils soient, quoi qu'ils fassent, quoi qu'ils gagnent!!je déteste les opportunistes, les cons, les radins et surtout l'ignorance des autres! AIMER!!

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 19:20

venn Написал:
-------------------------------------------------------
> Donika Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Остави другото, да направиш нещо, което не
> ти
> > влиза в работата, ние за собствените си
> задължения
> > сме мърлячи. Вчера, например, докато водих
> > Станиславка на урок, наблюдавам от автобуса -
> на
> > едната спирка млад мъж /не ученик/ изяжда
> някакъв
> > сладкиш, мята боклука до магазинчето,
> подритва го
> > с крак и продължава да си чака автобуса. Ама
> на
> > всяка спирка има кошче и не е кой знае какво
> > усилие да минеш 2-3 метра и да го ползваш по
> > предназначение.
>
> Дони, в такива случаи моето решение е - отивам
> най-демонстративно, вдигам боклука, хвърлям го в
> коша и казвам усмихнато - Не беше трудно, нали?
>


Вениш, за мое съжаление бях в автобуса, иначе боя отдавна да съм си го изпросила. smiling smileywww.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 22:11

Утре планувам да предложа на майките в градинката да се съберем и да я почистим заедно. Ще пиша какъв е отговорът им. Дано имам късмет.


От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: shturcho (IP регистриран)
Дата: 19 June, 2011 12:29

Ако съдя по себе си и моите близки, щом ние можем да пазим чисто навън, да си възпитаваме децата, да пазим околната среда, да ни е грижа, 100% не сме единствените, има и много други като нас, значи нещата ще се оправят.
За детските площадки - при нас, кой каквото може прави. Нито се познаваме родителите, нито сме говорили, някой решил - боядисал люлките, друг ремонтирал нещо, трети оплевил и почистил. И това е все анонимно, но когато един направи нещо, , той "заразява" и други. Мисля, че както лошото влияе, така и доброто също.
Глобите са другото нещо, което също много може да бъде от полза, само като се огледам колко нарушения се правят, луди пари могат да постъпят в хазната.Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: Biberon (IP регистриран)
Дата: 19 June, 2011 14:33

Една интересна гледна точка: [www.dw-world.de]

Re: Кой ще ни оправи.....
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 19 June, 2011 20:37

Ето това ми се случи преди 10 минути....
Вдигам празна пластмасова чаша от кафе от улицата . Няма кош около мене и съм на 50 метра от малък квартален хранителен магазин. Влизам вътре с желание да пазарувам и същевременно питам собственика /млад мъж на около 30/, който мете вътре и е събрал купчина боклук, дали мога да оставя и въпросната чаша. Вика ми "аааа, аз ще го измета навън бе, аз не го събирам". Казвам учудена "навън?". И той "ми, ко? да не съм го напрайл аз тоя боклук". Отвърнах му , че хората, които му правят оборот, за да има той какво да яде са го направили. Развика ми се, ква съм била и на ква съм се праела, да съм си вземала боклука от там. Казах му, че не съм аз виновна, че селяни като него правят боклуци и излязох..... Бясна съм, хораааааааааа! Бясна съм! Взех си чашата и си я носих още малко до контейнера.Но ей такива случки ме отчайват тотално!
От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плът

Страници:  12345>>
Страница:1 от 5


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.