Седянка : © Български Бебе Център
Не давайте на децата енергизиращи напитки!
Изпратено: beibifeis (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 16:43

Никога не съм позволявала на децата да си взимат нещо подобно и след днешната случка,още повече се уверих,че съм права.
На работа съм,горещо е и цял ден гледам туристите-ученици,как разнасят подобни питиета.Чудих се на учителките им,защо са допуснали,но ето,че влязоха в магазина и деца с родители,които също им бяха позволили(не го виждам за пръв път).
Колко е вредно,как влияе на детската психика и организъм-няма да описвам,всеки може да прочете какво съдържа.
Едната от майките разля бутилчицата пред магазина,където настилката е мозайка и е захабена(въпреки усилията,които сме полагали да я излъскаме).Излязох,почистих го,с парцал и топла вода.Изсъхна бързо,но петното на разливането си стои!Там,сега, мозайката е един тон по-светла.Оставям на вас да прецените какво е съдържало това питие!
Знам,че има много вредни за децата храни и детски сокчета.Знам,че кока-колата разяжда ръжда,опитвам се да ги избягвам,но енергизираща,съзнателно, никога не бих дала на детето си!

Re: Не давайте на децата енергизиращи напитки!
Изпратено: мимка_м (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 16:56

Бори, като гледам какви права имат днешните деца ме заболява главата. Цигарите и алкохола са едни от първите позволени от родителите, под оправданието "ми то така или иначе пуши, поне да е пред мен". Моя позната оставя на синът си сутрин цигари да имал, той е на 13!!!!! Днешният родител /НЕ поставям всички под общ знаменател/, не си дава зор да обясни къде- къде по прости неща, а какво остана за вредата от споменатите от теб напитки.
Ама май и те не са много наясно, та затова..
Между другото не ми е попадала такава напитка, но не е ли упоменато на нея, че не трябва да се употребява от лица под....години?


От дъха си частица ти давам-
поеми глътка въздух от мен.
Знам, уплашена си, но продавам
за живота ти своята тлен.
Изкрещи, за да знам, че си моя-
...тъй крещях, щом пое своя път.
Ти вълната си- аз съм прибоя.
Моя кръв си. От моята плътРедактирано 1 пъти последният път 18.06.2011 16:58.

Re: Не давайте на децата енергизиращи напитки!
Изпратено: Ralipilote (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 18:47

Бори, чувала съм, че и на сърцето влияят зле-защо не ги забранят за продажба на лица под 16г например, така и не разбирам...И какви са тези моди сред хлапетата са ядат само снакс и чипс, в комбинация с газирано...
На фитнеса има едно девойче на 14г, което ми обяснява, че е свалило вече 14кг..защото е ядяло само от гореописаните чудеса и един ден като се погледнало в огледалото му станало мнооого кофти. Сега спортува поне по 3 пъти в седмицата.

J'aime la vie! ma famille, mes amis, la glace vanille et surtout les " gens biens" quels qu'ils soient, quoi qu'ils fassent, quoi qu'ils gagnent!!je déteste les opportunistes, les cons, les radins et surtout l'ignorance des autres! AIMER!!

Re: Не давайте на децата енергизиращи напитки!
Изпратено: Donika (IP регистриран)
Дата: 18 June, 2011 19:10

Ако питаш мен, напълно трябва да ги забранят. Действат на принципа на наркотиците.

www.bg-mamma.com www.bg-mamma.com

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства!

Re: Не давайте на децата енергизиращи напитки!
Изпратено: shturcho (IP регистриран)
Дата: 19 June, 2011 12:20

Много са вредни, не знам как ще се оправяме в бъдеще, гледам, че на много връстници на Емона разрешават кола например, и тя ми се сърди как на другите им дават, а на нея не.


Re: Не давайте на децата енергизиращи напитки!
Изпратено: Kristi (IP регистриран)
Дата: 19 June, 2011 23:25

И аз гледам да ограничавам децата от "боклуци", но когато бабите се намесят... На свекърва ми 100 пъти съм казвала да не му купува от евтините зрънчовци и всичките разновидности, но ефектът трае 1 седмица и после хоп - отново се мъкнат по 2 пакета. Ако не са отворени докато се върна от работа директно ги изхвърлям. На времето войната се водеше и около дъщеря ми - редовно я тъпчеха като им ходеше на гости за уикенда, докато не й раздуха стомаха. Сега вече в пубертета се бори милата с апетит и килограми, но едно време кой да ме слуша. Затова със сина подходих радикално - на гости без нас само за 1 - 2 часа. И така знам какво яде. Верно, че са ми обидени, но детето расте здраво.Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.