Седянка : © Български Бебе Център
Страници:  12>>
Страница:1 от 2
Страхова невроза
Изпратено: didi8406 (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 11:42

Здравейте най накрая реших да потърся помощ и да призная че имам проблем.Но реших да пиша в форума а не да ходя по лекари и да потърся хора със сходни на мойте проблеми.От един месец съм изпаднала в страхова невроза страх ме е да излизам,страх ме еда седя сама в къщи,изпадам в паника и си мисля че всеки момент ще умра това не е непрекъснато случва се за няколко часа и след това отминава,но точно тези няколко часа ми обръщат живота налу с главата немога нищо да правя зарязвам всичко и мъж и дете и лягам така седя с часове докато премине както аз им казвам ''кризите''.Пиша тук ако мога да намеря хора които се борят със същите проблеми и ако можем едни на други да си помогнем.Много благодаря на всеки който иска да ми отговори и дами даде някакав съвет как да изляза от този ад преди да съм си разбила семейството или да съм изпаднала в по голяма криза.Благодаря Ви!!!


Re: Страхова невроза
Изпратено: sashka (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 11:55

Най-доброто нещо за теб е да потърсиш лекарска помощ!
Не знам защо не си го направила до този момент, но отлагането може само да ти навреди. Повярвай ми, сама няма да можеш да се справиш, дори е рисковано да се оставяш така. Потърси лекар, мила.

Re: Страхова невроза
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 11:56

Диди, не ми са се случвали състоянията, които описваш. Аз също не обичам да съм сама вкъщи вечер и се страхувам в такива моменти, но дотам. Не мисля обаче, че проблемът може да се реши без помощта на специалист, нещата ми се струват сериозни и според мен не бива да отлагаш консултация с такъв. Какво е отключило тези страхове, кога са започнали, може би си преживяла някаква травма като загуба на близък и това е отключило страха ти. Варианти много, но не бива да отлагаш преглед при специалист! Психическото здраве е много важно и каквито и мнения да видиш тук, те не биха ти дали 100% достоверна насока за решаване на проблемите ти. Потърси специалист и не отлагай!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersРедактирано 2 пъти последният път 05.04.2009 11:57.

Re: Страхова невроза
Изпратено: didi8406 (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 11:59

Избягвам лекарите защото неискам да ме тъпчат с разни лекарства и хептем да незнам къде съм.В това състояние изпаднах след като ме тъпчиха с лексотан за нервите че след раждането се бях изнервила доста и като спрях да го взимам ми минаха нервите но изведнъж се затворих в себе си спрях да говоря да изказвам мнение а само си се затварях в стаята и премислях всичко по 100 пъти не ядях ставаше ми лошо и то там дойде другия страх.Затова неискам да ходя.


Re: Страхова невроза
Изпратено: konova (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 12:03

Диди , признаването и споделянето на проблема са началото на неговото разрешаване.
Съветвам те да потърсиш професионална помощ , защото само общуването със сродни души няма да ти помогне.
Скоро си родила , животът ти се е променил , хормоните не мирясват....все нормални неща , които понякога водят до ненормални състояния.
Ако някой каже , че не е имал "черна дупка" през живота си , ще излъже.


Мисис "Кулинарна фурия 2008"
Изненадите на Мери Попинз

Re: Страхова невроза
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 12:04

Може би не осъзнаваш, но това само задълбочава проблема. Депресията след раждане е нещо съвсем нормално, аз лично съм учудена, че ти е бил изписван лексотан... Пробвала ли си с натурални успокояващи нервите средства? На мен например чаят от лайка или липа ми действа много отпускащо, когато съм се прибирала наистина изнервена от работа. Но е опасно както да се лекуваш сама, така и да не правиш абсолютно нищо! Осъзнала си вече, че имаш проблем, който се задълбочава и ти пречи. Мисля, че трябва да вземеш нещата в свои ръце и първото, което направиш, е наистина консултация със специалист! Все пак той затова е учил, нали?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersРедактирано 1 пъти последният път 05.04.2009 12:05.

Re: Страхова невроза
Изпратено: margarita (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 12:10

Не подхождай скептично към лекарите, въпреки опита ти с тях. Посети специалист. Мисля, че при лечението на такива проблеми има един период, когато не се чувстваш добре , при вземане на медикаменти, но те отминават и се лекува. Направи го за теб и за семейството си. Сподели с мъжа си или близки хора, които да бъдат с теб през цялото време.


Re: Страхова невроза
Изпратено: didi8406 (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 12:11

Да наистина е така тези хора затова са учили за да ни помагат но ме е страх да не ми изпишат нещо от което съвсем да задълбая.А много искам да се оправя да бъда пак същия човек и да си гладам детенцето,немога да се примиря с това че има моменти в които немога да го гелдам нямам сили и това ме убива.


Re: Страхова невроза
Изпратено: Daniva (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 12:14

Хубавото в тази ситуация са 2 неща: първо, че си осъзнала проблема и разбираш, че задълбочаването му ти пречи, тоест налице е желанието ти да го преодолееш. Второто е, че имаш нужния стимул - детето ти! А предполагам, че и мъжът ти ще те подкрепи, щом е наясно с проблема. Знаеш кое е правилното решение, имаш и желанието - остава да потърсиш помощта и начина да го постигнеш. И именно тук идва специалистът. Не отлагай! Семейството ти има нужда от теб!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersРедактирано 1 пъти последният път 05.04.2009 12:37.

Re: Страхова невроза
Изпратено: gincheto (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 12:35

[forum.bg-mamma.com]

Мисля, че тук би могла да опишеш проблема си и да те насочат към специалист.

Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

Re: Страхова невроза
Изпратено: tita (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 12:37

Посети веднага психиатър, не отлагай! Всичко е на хормонална основа, ще пиеш известно време лекарства, но после ще се стабилизираш, ще видиш!Моя приятелка беше изпаднала в такова състояние.Тя също е с малко дете, мъжа и замина в чужбина, тя остана сама и ела да видиш какво се случи с нея...Абсолютно нежелание към всичко.Благодарение на психиатър си стъпи на краката и са едно хубаво семейство! Желая ти го и на тебе да бъдеш здрава и щастлива!

Re: Страхова невроза
Изпратено: kery25 (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 12:45

Няма нищо лошо да посетиш психолог.Не се страхувай,4е веднага ще запо4нат с лекарства.В много случаи помага само разговорът.Имаш ли някакви причини,поради които да изпитваш такъв страх?Има много неща,които могат да го предизвикат.Обикновено запо4ваш да се 4увстваш така,когато си изолирана,излизай пове4е с приятели,прави най-разли4ни неща,доколкото ти позволява гледането на бебенцето.Когато си ангажирана с нещо,няма да имаш време да мислиш за подобни неща.Но няма нищо срамно да се посъветваш първо с психолог,не психиятър.Успех!

Lilypie Maternity tickersРедактирано 1 пъти последният път 05.04.2009 12:46.

Re: Страхова невроза
Изпратено: mama Eva (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 13:32

Диди, мисля че разбирам,как се чувстваш, защото преди години бях изпаднала в подобно състояние.
След като почина свекърва ми и от шока направо не можех да се позная. на всичкото отгоре отказвах и да ям и за една седмица свалих 10кг. Не можех да сотя в затворена стая, на тъмно направо полудявах, телевизора не сипраше да говори, защото откачах на тишина. Едни тръпки ме побиваха непрекъснато и страхотна превъзбуда на нервите.
Потърсих лекалска помощ, без да се притеснявам.
Отидох при дмама прихотерапевти.
Първия ми изписа едни метър рецепта с някакви силни лекарства.
Втория обаче говореше с мен и ми изписа само Дормиплант-много бях доволна от него. Или това,което е за настоение на базата на жълт кантарион. но това си е индивидуално. В един момент сама реших/след месец някъде/, че няма да пия нищо /макар че и това не е добре от раз/ и че ще се справя сама със силна воля и контакти и само положителни емоции и много разходки и ведрина.
Не можех и на работа да ходя в това състояние.
Но от раз тръгнах и доста трудно, но влезнах в релси. Дълго време ме беше страх да не се повтори това. И на други мои пзнати след подобни ситуации се случи същото. но и те потърсиха лекарска помощ и супяха.
Не се пиретсянвай, потърси специалист и говори с него.


Мисис "Кулинарна фурия 2007" cvete Мисис Златни ръце cvete Мисис Биберон 2008 cvete "Вкусотиите на мама Ева"!

Re: Страхова невроза
Изпратено: didi8406 (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 13:49

Много благодаря на всички за съветите.Наистина е хубаво че ви има понена човек малко му олеква.smiling smiley


Re: Страхова невроза
Изпратено: mimi_m (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 14:28

Диди, обърни се колкото се може по-бързо към специалист и не чакай оплакванията ти да се задълбочат.
След като баба ми почина, майка ми, която беше нейна дъщеря и която я гледаше няколко години (баба беше на легло), най-неочаквано получи точно страхова невроза. Знам, че оплакванията от това заболяване са много подтискащи и за болния, и за близките му. Никакви подканяния, опити и обяснения на околните да го извадят от черупката му не помагат. Помощ може да се получи само от лекар психиатър. Специално майка ми много бързо се оправи с адекватно назначено лечение и вече дори не си спомня за тогавашното си състояние.
Само един съвет ще ти дам - потърси лекар, на когото имаш пълно доверие и не се колебай да го намериш, дори и да смениш няколко преди него. Само с такъв лекар човек може да се справи с болестта си, независимо от вида й.
Успех и здраве ти пожелавам от цялото си сърце!


Re: Страхова невроза
Изпратено: аленна (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 15:22

А от какво те е страх? Има ли причина за тези страхове? Нещо да си гледала, чула, нещо да те е психирало? Ако искаш отговаряй, разбира се, просто се замислих защо, какво води до такива състояния. Хомеопат също може да помогне, стига да е добър. Дано намериш начин да се справиш с проблема, наистина много сериозно ми звучи!мама на две момченца, две врабченца

Re: Страхова невроза
Изпратено: vladimirova (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 15:28

И аз мисля, че трябва да потърсиш помощ от психолог. И не че съм специалист, но си мисля, че не е задължително да пиеш лекарства, а има и други методи. Затова пиша психолог, а не психиатър. Според мен има разлика. Психолога чрез разговори и различни средства ще достигне до същината на проблема. Мисля, че пиенето на силни успокоителни само подтиска състоянието без да лекува причината за това. Не знам от къде си, но ако няма подходящ такъв специалист може да се обърнеш и към хомеопат. Желая ти успех и бързо справяне с проблема.

Re: Страхова невроза
Изпратено: mimi_9 (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 15:32

Това което описваш го изживях два пъти и аз. И двата пъти се отключи след смъртта на мои познати. Искам да ти кажа, че лекарствата няма да ти помогнат докато не се опиташ ти самата да се владееш, много е лесно да го кажа, но всъщност е изключително трудно. Миналта година преди 31 декември при катастрофа почина един близък и след това аз изпаднах в това състояние. Пиех лексотан и какво ли още не, но уви не ми помагаше. В един момент след като непрекъснато говорех със всички около мен за това което мисля и чувствам успях сама да се взема в ръце. Тази годана по същото време почина внезапно една приятелка на майка ми, която много обичах. С нея имахме сходни заболявания и уви смъртта и настъпи отново заради здравословен проблем. Всичко това ме депресира ужасно, започнах да очаквам момента в който и аз ще почина и т.н....Всички близки и познати бяха особено притеснени за мен, защото 3 седмици не бях вкусвала и залък в устата си и ходех просто като хипнотизирана. Така личната ми лекарка поговори с мен и разговора беше много ползотворен. Майка ми също успя да ми помогне да се съвзема. В един миг реших, че просто няма смисъл да пия хапчета, а просто трябва да променя нагласата си. Ако усещаш, че сама няма да се справиш посети психолог, той е човека, който ще ти помогне.


[www.jivotno.com]

Понякога животът те подлага на изпит,
преди да си имал възможност да си научиш урока.

Re: Страхова невроза
Изпратено: ekita (IP регистриран)
Дата: 5 April, 2009 22:42

На мен пък ми се случи това,че от постоянното стоене вкъщи вече не издържах.Когато научих че съм бременна и спрях да работя и така до днес.Но това ми се отрази много зле от както и малкия се появи и ставаше все по-буен.Това постоянно стоене вкъщи без помощ от никой,мъжа ми по цял ден на работа,сао мрънкане,рев,инати...направо бях на ръба на криза...виках постоянно,карах се....абе не бях аз.Но си казах,че трябва да се стегна,колкото и да ми е трудно,трябва повече да излизам,да съм сред хора,повече да си играем с малкия-той все пак не е виновен за нищо и така се поуспокоих.
Затова моя съвет е първо ти самата да се успокоиш,да си дадеш сили,да излизаш повече с приятели,да играеш по цял ден с малкия,за да не мислиш за твоите страхове!Re: Страхова невроза
Изпратено: yani_es (IP регистриран)
Дата: 6 April, 2009 21:14

Вярвай, че можеш да се справиш! Битката е в твоят ум.
Моят баща някога се будеше посреднощ, целия потен и вцепенен от ужас от подобни на твоите мисли. Търси отговори в много философии, в будизмът, Карлос Кастанеда, Петър Дънов.., докато един ден не намери отговорите на всичките си въпроси и вътрешен мир в Бог. Звучи сигурно абстрактно, но живота му от него ден нататък се промени. Нали Бог е любов, а в любовта няма страх. Ако знаеш къде ще отидеш един ден, значи няма от какво да се страхувашsmiling smiley

Lilypie - Personal pictureLilypie

Страници:  12>>
Страница:1 от 2


Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да пишат в този клуб.